Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

«Αποπαίδι της Πολιτείας» η Δικαιοσύνη

Κατά τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Αιχμές για καθυστερημένες αντιδράσεις, τόσο στο θέμα της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου, όσο και στην επισκευή και ασφάλεια του υπάρχοντος, αφήνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης με ανακοίνωσή του, κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.
«Η δικαιοσύνη δυστυχώς φαίνεται ότι είναι το αποπαίδι της ελληνικής πολιτείας. Αυτό αποδείχθηκε από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις τόσο στο ζήτημα της ανέγερσης νέου συμπληρωματικού δικαστικού μεγάρου στο χώρο του ΟΛΘ (Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης) και στη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, όσο και στον τομέα της λήψης μέτρων ασφαλείας για το σημερινό γερασμένο, ανασφαλές και ελάχιστα λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, που είχε συνάντηση με τον υπουργό.
Ο κ. Λαμτζίδης συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του κ.Καστανίδη, με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η «επιτάχυνση» λήψης μέτρων ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο, που τον περασμένο Μάιο έγινε στόχος βομβιστών. Από την ισχυρή έκρηξη έχει ανοίξει στο ισόγειο ένα τεράστιος κρατήρας, ζημιά η οποία 4,5 μήνες τώρα δεν έχει αποκατασταθεί.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν σ' ένα μήνα, όπως μαγνητικές πύλες και χωριστή είσοδος για δικηγόρους. Εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αργοπορημένη αποστολή της έκθεσης από την τριμελή επιτροπή των δικαστηρίων, ενώ για τις εργασίες αποκατάστασης εξήγησε ότι «χρειάζεται χρόνος για να γίνει διαγωνισμός». Ανέφερε πάντως, πως αν θέλει η επιτροπή των δικαστηρίων μπορεί να αιτηθεί να γίνει η αποκατάσταση με απευθείας ανάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...