Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εντός Οκτωβρίου η επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου του ΟΛΘ,

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ο διαγωνισμός για την επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα αναλάβει την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου του λιμένα, όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Στέλιος Αγγελούδης.
Αυτό θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία του ΟΛΘ, αλλά και τη δημιουργία σύγχρονου κέντρου Logistics, εγχείρημα για το οποίο, η ΤΡΕΝΟΣΕ εκδηλώνει ενδιαφέρον συμμετοχής.
Ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ επανέλαβε την πρόθεση της εταιρίας να συνεργαστεί με την ΤΡΕΝΟΣΕ, ώστε να επιλυθούν κατά το δυνατόν και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα με τις σιδηροδρομικές μεταφορές στο λιμάνι.
Άλλωστε την πρόθεση συνεργασίας εξέφρασε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΕΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος ο οποίος συμμετείχε στην 3η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανάπτυξης Λιμένος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη).
Στη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε και η ανάγκη ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης ως προορισμού κρουαζιερόπλοιων.
Ο κ. Αγγελούδης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η διεθνής συγκυρία είναι θετική, αφού παρατηρούνται ανακατατάξεις στη διεθνή αγορά κρουαζιέρας, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να ευνοήσουν τη Θεσσαλονίκη».
Τόνισε ότι «η ΟΛΘ ΑΕ είναι αποφασισμένη να συμβάλλει στη βελτίωση των υποδομών υποδοχής των επισκεπτών του επιβατηγού σταθμού και ότι προχώρησε ήδη στη κάλυψη των τελών ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων».
Επ' αυτού ζήτησε την ενεργό στήριξη των φορέων στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΟΛΘ ΑΕ. Με την ευκαιρία έκανε γνωστό πως το θέμα της κρουαζιέρας θα βρεθεί αύριο στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει με τις διοικήσεις του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, με στόχο την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη.
Νωρίτερα ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε σε 25 μέτρα που προώθησε κατά τις πρώτες 100 ημέρες της παρουσίας του στο λιμάνι, τόσο στο επίπεδο του στρατηγικού σχεδιασμού (επέκταση 6ης προβλήτας, Logistic Center, 1η προβλήτα), όσο και των άμεσων ενεργειών.
Ανακοίνωσε, τέλος, ότι στις 6 Οκτωβρίου στελέχη του ΟΛΘ θα βρεθούν στην Σόφια, προκειμένου να ενημερώσουν επιχειρηματίες της χώρας για τις δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσουν και τα νέα μειωμένα τιμολόγια για τα in transit φορτία.
Προηγήθηκε ανάλογη εκδήλωση στα Σκόπια, ενώ θα ακολουθήσει στο Βελιγράδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...