Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

«Θοδωρή φέρε και τους δίσκους σου…», στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Αναδρομή στα πάρτυ της δεκαετίας του ΄60 και του ΄70 αποτελεί η έκθεση ελληνικών δίσκων βινυλίου με μουσική επένδυση ελληνικών ταινιών της εποχής, που διοργανώνει το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Θοδωρή φέρε και τους δίσκους σου…» τιτλοφορείται η έκθεση που θα εγκαινιασθεί στις 2 Οκτωβρίου και αποτελεί μιας μορφής διαδρομή στο ελληνικό σινεμά μέσα από την πλούσια συλλογή δίσκων του δημοσιογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, που παραχώρησε το αρχείο του στο Μουσείο.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Μουσείου Κινηματογράφου για τους επόμενους μήνες παρουσίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής του Βασίλης Κεχαγιάς.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει με συναυλία του ο συνθέτης Μίμη Πλέσσας, ο οποίος έγραψε τη μουσική για περισσότερες από 115 ταινίες της εποχής.

Παράλληλα το Μουσείο προγραμματίζει σειρά προβολών, από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που αφορούν σε «οικογενειακές ταινίες» (σε φορμά 8, σούπερ 8 και 9,5 mm) που θα προβληθούν υπό τον τίτλο «It’s my film festival».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...