Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ηπατίτιδα από οδοντιατρικές εργασίες σε γειτονικές χώρες

Χωρίς κάλυψη από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία για οδοντιατρικές εργασίες είναι οι Έλληνες πολίτες, γεγονός που τους οδηγεί σε οδοντιάτρους όμορων χωρών, ενέχοντας τον κίνδυνο μόλυνσης από ηπατίτιδα, ή κακοτεχνιών σε οδοντιατρικές εργασίες.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοίκησης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, παρουσία των προέδρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων νομών της Μακεδονίας, με αφορμή το φαινόμενο της μετακίνησης των Ελλήνων ασθενών σε όμορες χώρες.
«Το πραγματικό οικονομικό πρόβλημα σχετικά με την οδοντιατρική περίθαλψη είναι η ουσιαστική έλλειψη κάλυψής της από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας. Είναι απαράδεκτο γεγονός οι κλάδοι υγείας των ταμείων, στους οποίους ο Έλληνας ασφαλισμένος πληρώνει υποχρεωτικά τη σχετική εισφορά, να μην καλύπτουν τα έξοδα ούτε καν των βασικών αναγκών σε οδοντιατρική περίθαλψη», τόνισε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Δεβλιώτης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι ο ΟΠΑΔ, τις τιμές του οποίου ακολουθούν τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία, αναγνωρίζει για ένα σφράγισμα δαπάνη μόλις 6,86 ευρώ και οι τιμές είναι καθηλωμένες από το 1993.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...