Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

«Φως στο τούνελ» για τη λειτουργία της Σχολής Τυφλών


Έπειτα από τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις εργαζομένων, μαθητών και γονέων της Σχολής Τυφλών «Ο Ήλιος», το υπουργείο Υγείας προχωρεί σε ενέργειες για να συνεχιστεί η λειτουργία της, όπως η καταβολή μέρους των οφειλομένων χρημάτων σε εργαζόμενους με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι η διοίκηση της σχολής πραγματοποιεί ήδη τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τεθεί στο καθεστώς ρύθμισης οφειλών του ΙΚΑ και να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα.

Επίσης, ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες μέρες η διαδικασία πιστοποίησης της σχολής από το υπουργείο Υγείας.

Το επόμενο βήμα όπως εκτιμά το υπουργείο Υγείας είναι να εκταμιευτεί από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης η επιδότηση για τη Σχολή Τυφλών, η οποία θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της.

Συνεχίστηκαν κι απόψε οι κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, σε συμβολικό αποκλεισμό τμήματος της Β. Όλγας, μπροστά από τη Σχολή Τυφλών, προχώρησαν κι απόψε για μια ώρα, εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές της Σχολής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα χρηματοδότησης, που έχουν διογκωθεί και δεν επιτρέπουν τη βιώσιμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Για πρόχειρα μέτρα, έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τυφλών Β. Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ», Νίκος Μουζακίτης, αναφερόμενος στις ενέργειες που αποφάσισε να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας για τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής. Σύμφωνα με τον κ. Μουζακίτη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση για τα μακροχρόνια οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος.

Την άμεση υλοποίηση των ενεργειών που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας ζήτησε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Προεστός. Οι ενέργειες του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Προεστό, έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία της Σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...