Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Νεκρή βρέθηκε η αγνοούμενη στο Λιτόχωρο

Δεν κατάφερε τελικά να σωθεί από τα ορμητικά νερά του Ενιππέα ποταμού στο Λιτόχωρο Πιερίας η 40χρονη συνεπιβάτης του αυτοκινήτου που αγνοείτο. Άνδρες της ΕΜΑΚ που μετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, εντόπισαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί την σορό της στην κοίτη του ποταμού και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την ανάσυρσή της.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο ζευγάρια φίλων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τη διέλευση του Ενιππέα με τα αυτοκίνητά τους. Όμως, το ποτάμι είχε φουσκώσει από την παρατεινόμενη κακοκαιρία και τα παρέσυρε. Το πρώτο, που είχε μεγαλύτερο όγκο και βάρος, κατάφερε να περάσει απέναντι αλλά το δεύτερο το οποίο ήταν μικρότερο και ελαφρύτερο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι δύο επιβάτες βγήκαν από το αυτοκίνητο στην προσπάθειά τους να σωθούν, όμως τους παρέσυραν τα νερά του ποταμού και χάθηκαν στο σκοτάδι. Οι φίλοι τους ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης από  κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με δέκα άνδρες. Στη 1.30΄ τα ξημερώματα, ο οδηγός εντοπίστηκε και, μετά από προσπάθειες επτά ωρών, περισυνελλέγη σώος με μόνο εκδορές στο σώμα του. Δεν είχε, όμως, την ίδια τύχη η σύντροφός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...