Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κλειστά 6 σχολεία στη Θέρμη

Έξι σχολεία της Θέρμης έμειναν σήμερα κλειστά, ύστερα από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων Γονέων τους, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών σε αυτά.

Πρόκειται για το 3ο, 4ο και 5ο δημοτικό Θέρμης, το 2ο δημοτικό Ραιδεστού, το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Θέρμης, όπου οι γονείς εμπόδισαν σήμερα την προσέλευση των καθηγητών και των μαθητών, ζητώντας άμεσα λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των παιδιών (πάνω από 1.000 μαθητές συνολικά), από και προς το σχολείο.

Οι Σύλλογοι Γονέων αποφάσισαν να κλείσουν τα συγκεκριμένα σχολεία από δύο έως τέσσερις μέρες, υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία βρίσκονται μακριά από το κέντρο της Θέρμης (π.χ. 2,5 χιλιόμετρα) με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα παιδιά τους οι ίδιοι. Αύριο το πρωί, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Θέρμης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία.

Το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών έχει ανακύψει από τον Μάρτιο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, όταν ο διαγωνισμός ανάθεσης μεταφοράς μαθητών από τη νομαρχία στις εταιρίες με τουριστικά λεωφορεία κηρύχθηκε άγονος.

Σύμφωνα με στοιχεία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των μαθητών που αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα μεταφοράς ανέρχεται περίπου στις 8.000. Ο αντινομάρχης Παιδείας, Ευθύμιος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι για το πρόβλημα ενημερώθηκε από τον Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο πρέπει να δώσει λύση.

«Η νομαρχία δεν μπορεί να κάνει κάτι που απαγορεύει ο νόμος», είπε και υπενθύμισε την δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος της, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις αναθέσεις μεταφοράς μαθητών από τη νομαρχία.

Η Ομοσπονδία Γονέων μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, προτείνει τη διευθέτηση του ζητήματος από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με νομοθετική πράξη θα προβλέπει τη μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στους δήμους, νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν οι αλλαγές με το νόμο του Καλλικράτη (1/1/2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...