Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Στον αέρα το μετρό Θεσσαλονίκης μετά την υποχρεωτική 15νθήμερη άδεια σε εργαζομένους



Στον αέρα βρίσκεται για μία ακόμα φορά το μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκυψε...και νέα εμπλοκή στις εργασίες, μετά την απόφαση της κοινοπραξίας να επιβάλει από την ερχόμενη Δευτέρα δεκαπενθήμερη άδεια, στους εργαζόμενους, με τη δικαιολογία πως δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο ζήτημα, έχει να κάνει με την κόντρα που υπάρχει, ανάμεσα στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και την εταιρία που έχει να αναλάβει το έργο και η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή ως μέτρο πίεσης προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των εργασιών και τη χρηματοδότηση του έργου.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα, στον υπό κατασκευή υπόγειο σταθμό του μετρό, που βρίσκεται στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, αφού ενημερώθηκαν για τα όσα πρόκειται να συμβούν, την περασμένη Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι προχώρησαν σε στάση εργασίας, τόσο για την απόφαση της εταιρίας, να τους επιβάλει δεκαπενθήμερη άδεια, όσο και για το γεγονός πως οι περισσότεροι εξ αυτών παραμένουν απλήρωτοι για αρκετό διάστημα.

Πάντως κάποιοι από αυτούς θα παραμείνουν το δεκαπενθήμερο απλήρωτοι, αφού είτε βάση νόμου δεν δικαιούνται άδεια, είτε την είχαν εξαντλήσει το προηγούμενο διάστημα.

Πιο τυχεροί θα είναι αυτοί που λόγω συγκυριών δεν είχαν πάρει νωρίτερα τις προκαθορισμένες άδειες που δικαιούνται από το νόμο και έτσι θα πληρώνονται κανονικά, μέχρι νεοτέρας.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι πάντως μιλώντας στο thousandnews.gr, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις αυτές, ενώ τόνισαν πως βιώνουν ένα κλίμα αβεβαιότητας, αφού δεν γνωρίζουν, αν και με ποιες προϋποθέσεις να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους μετά το δεκαπενθήμερο.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους, την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στον υπό κατασκευή υπόγειο σταθμό του μετρό, πραγματοποίησαν μίνι συνέλευση κατά την οποία αποφάσισαν να δεχθούν προς το παρόν την άδεια που τους επιβάλλεται, ενώ παράλληλα έλαβαν από τους υπευθύνους της κοινοπραξίας διαβεβαιώσεις πως όσοι έχουν να λαμβάνουν, θα εξοφληθούν μέχρι σήμερα.

Επίσης το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν να έρθουν σε επαφή τόσο με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, όσο και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ώστε να συζητήσουν μαζί τους, για να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που επηρεάζει ολόκληρη την πόλη.

«Βρισκόμαστε και πάλι μετά από 2-3 χρόνια μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Το έργο του μετρό δυστυχώς έχει «βαλτώσει» και παρόλα αυτά κανένας από τους φορείς της πόλης, δεν ασχολείται, ώστε να βρεθεί μία λύση, σε ένα έργο που η ολοκλήρωσή του, είναι μείζονος σημασίας για όλη τη Θεσσαλονίκη», αναφέρει στο thousandnews.gr, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων στο κατασκευαστικό τομέα, του μετρό Θεσσαλονίκης, Μάκης Μιχαλόπουλος.

Να σημειωθεί πως το διάστημα αυτό που το μετρό θα βάλει λουκέτο, θα υπάρχει μόνο προσωπικό ασφαλείας και το προσωπικό φύλαξης του έργου.

thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...