Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Έβρος: Φωνές, βρισιές και προπηλακισμοί στη σύσκεψη για τον χρυσό!


-Καταγγέλλουν ως τραμπούκους μέλη της εταιρίας χρυσού οι άνθρωποι της Διανομαρχιακής...

Σε ρινγκ όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους μετατράπηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου με πολίτες της περιοχής μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη με θέμα συζήτησης την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα.

Όπως καταγγέλλει η Διανομαρχιακή «ομάδα οργανωμένων, συντεταγμένων μισθοφόρων της εταιρείας χρυσού από τις Σάπες» εισήλθε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης όπου πραγματοποιούταν η σύσκεψη, δημιουργώντας ένταση, προπηλακίζοντας τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και αναρτώντας πανό υπέρ της εξόρυξης του χρυσού.

«Οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι καθοδηγούμενοι προφανώς από την εταιρεία χρυσού, με φωνασκίες, ύβρεις και προπηλακισμούς, και δη κυρίως κατά του Δημάρχου που δεν του επέτρεπαν να εξέλθει σπρώχνοντας τον, άπλωσαν πανό υπέρ των χρυσοθήρων και δημιούργησαν χουλιγκανικές εικόνες προκειμένου να τρομοκρατήσουν τα ειρηνικά καθόλα μέλη της επιτροπής και τους φιλήσυχους πολίτες της Αλεξανδρούπολης» αναφέρουν τα μέλη της Διανομαρχιακής σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας παράλληλα πως «έτσι τραυμάτισαν την τοπική μας δημοκρατία και απείλησαν ότι με ανάλογες βίαιες ενέργειες από εδώ και πέρα θα προχωρήσουν σε εκφοβισμό των μελών της Διανομαρχιακής Επιτροπής και του λαού που τίθεται ενάντια στην εξόρυξη, με ομόφωνες μάλιστα αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων μας, αλλά και του περιφερειακού συμβουλίου».

Η σύσκεψη συνεχίστηκε στο γραφείο του Δημάρχου, όπου εκδόθηκε από κοινού ανακοίνωση για το περιστατικό που διανεμήθηκε στον Τύπο. «Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους και τον τραμπουκισμό, και ότι ο αγώνας μας μετά από 15 έτη συνεχίζεται πιο δυνατά με μοναδικό μας στόχο την αποτροπή της καταστροφής της περιοχής μας, εάν χρειαστεί και με την ίδια μας τη ζωή» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ σκοπός αυτής αποτελούσε η ενημέρωση των πολιτών για τις κινήσεις της εταιρίας χρυσού το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανατροπή το ενδεχομένου εξόρυξης του χρυσού της περιοχής.
thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...