Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Παραβίαζαν αυτοκίνητα στο Τελωνείο Ευζώνων

Από τις αρχές Ιουνίου είχαν «χτυπήσει» συνολικά τουλάχιστον 17 οχήματα

Πραγματικοί… επιστήμονες στις κλοπές ήταν δύο άνδρες ηλικίας 27 και 40 που χτυπούσαν με ιδιαίτερες μεθόδους τα αυτοκίνητα αλλοδαπών τουριστών οι οποίοι σταματούσαν στα καφέ του Τελωνείου Ευζώνων μόλις έμπαιναν στη χώρα. Από τις αρχές Ιουνίου είχαν «χτυπήσει» συνολικά τουλάχιστον 17 οχήματα!

Οι άνδρες της Ασφάλειας Παιονίας και Δοϊράνης που παρακολουθούσαν διακριτικά τα παρκινγκ μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα, τους είδαν να παραβιάζουν ένα σταθμευμένο όχημα και να κλέβουν ένα πορτοφόλι και έναν φορητό υπολογιστή και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Ήταν από τις λίγες φορές που οι δράστες είχαν «χτυπήσει» στον ευρύτερο χώρο του Τελωνείου.
Όπως αποκαλύφθηκε από την προανάκριση, συνήθως περίμεναν να μπουν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου σε ένα καφέ και μετά προκαλούσαν φθορές σε ένα λάστιχο με αιχμηρό αντικείμενο. Όταν οι αλλοδαποί έφευγαν, τους ακολουθούσαν και προσφέρονταν να τους βοηθήσουν να αλλάξουν λάστιχο. Ο ένας βοηθούσε τους επιβάτες και ο άλλος… έκλεβε χρήματα και ό,τι άλλο έβρισκε μέσα στο όχημα!

         Οι δυο δράστες ομολόγησαν επτά επιτυχημένες κλοπές και δέκα απόπειρες, από τις οποίες η λεία τους ήταν 5.850 ευρώ, ένας φορητός υπολογιστής, ένα κινητό και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 575 ευρώ, 2.600 δηνάρια Σκοπίων και 60 δηνάρια Σερβίας τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα εγκλήματος και η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν διέπραξαν και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...