Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Γνωρίστε τον ''βασιλιά των φυλακών'' - Έχει προσωπικό μάγειρα και δοκιμαστή φαγητών!

Ο Λάσα Σουσανασβίλι - ΦΩΤΟ από seleo.gr

Ο Γεωργιανός μαφιόζος είναι ο μόνος που έχει air condition στο κελί του - Φίλοι και εχθροί τον ξέρουν στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται ως ''Εσκομπάρ της Ευρώπης''...

Περιγραφές που παραπέμπουν σε σκηνές της ταινίας «Νονός» ακολουθούν έναν 52χρονο Γεωργιανό κρατούμενο στις φυλακές Διαβατών. Ο Λάσα Σουσανασβίλι, που έχει χαρακτηριστεί από τις ισπανικές αρχές «Εσκομπάρ της Ευρώπης», καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε κάθειρξη 14 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε τουλάχιστον πέντε χώρες της Ευρώπης.

Ποιος είναι ο Λάσα Σουσανασβίλι Οι μαρτυρίες, του αποδίδουν ηγετικό ρόλο στη μαφιόζικη οργάνωση της Ρωσίας, που πριν από λίγους μήνες έχασε τον αρχηγό της, τον αποκαλούμενο «παππού Χασάν», κατά κόσμον Ασλάν Ουσογιάν, που τον Ιανουάριο δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή έξω από πολύ γνωστό εστιατόριο της Μόσχας.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι είχε χαρακτηριστεί από τις ρωσικές αρχές, όπως φαίνεται από αντίστοιχα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, πρωτοπαλίκαρο του «παππού Χασάν», που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 75 χρόνων. Απ’ όσα έχουν διαρρεύσει από τις ρωσικές αρχές, ο Λάσα εδώ και χρόνια πήρε τα ηνία της μαφίας στην Ευρώπη, όταν σκοτώθηκε το νούμερο δύο της οργάνωσης και ανέλαβε την εγκληματική δραστηριότητα σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία αλλά και στην Ελλάδα, κατηγορίες που προκύπτουν και από τα διωκτικά έγγραφα των Ισπανών.

Οι προσπάθειές του να αθωωθεί έπεσαν στο κενό στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, οι δικαστές του οποίου πάντως δέχτηκαν να μη διαβαστούν οι συνομιλίες των ισπανικών αρχών, επειδή δεν είχαν μεταφραστεί. Παρά τους ισχυρισμούς του 52χρονου ότι είναι «πολιτικά διωκόμενος από το καθεστώς της Γεωργίας», δεν έπεισε τους δικαστές της έδρας ούτε τον εισαγγελέα και καταδικάστηκε, επιστρέφοντας στις φυλακές.

Το δίκλινο και ο δοκιμαστής φαγητών Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονίας της Κυριακής, ο Λάσα Σουσανασβίλι τους τελευταίους 18 μήνες βρίσκεται έγκλειστος στα Διαβατά. Ταλαιπωρημένος από τα προβλήματα υγείας του (έχει υποστεί εγκεφαλικό), μετάγεται συχνά στο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, καθώς θεωρείται υπ’ αριθμόν ένα στόχος για αντίπαλες μαφιόζικες οργανώσεις.

Στις φυλακές όμως είναι «αρχηγός», όπως ακριβώς τον αποκάλεσε στο δικαστήριο ο ισπανός αστυνομικός. Σωφρονιστικοί και κρατούμενοι επιβεβαίωσαν στη «ΜτΚ» ότι κρατείται μαζί με ακόμη ένα άτομο και όταν προαυλίζεται συνοδεύεται πάντα από τουλάχιστον πέντε, για λόγους ασφαλείας. Η διαμονή του στη φυλακή διαφέρει από αυτή των υπολοίπων κρατουμένων. Το κελί του διαθέτει air condition που αγόρασε ύστερα από αίτηση που έκανε ο ίδιος και εγκρίθηκε, λόγω των προβλημάτων υγείας του.

Κρατούμενοι έλεγαν ότι ο Λάσα στα Διαβατά διαθέτει «προσωπικό μάγειρα». Όπως επιβεβαίωσαν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με την επίκληση των προβλημάτων υγείας, ο 52χρονος δεν τρώει το ίδιο φαγητό με τους άλλους κρατούμενους, αλλά προβλέπεται ειδικό μενού. Άλλωστε, ένας μάγειρας θεωρείται άνθρωπός του.

Το φαγητό, παρότι προέρχεται από δικό του πρόσωπο, δεν το τρώει εάν προηγουμένως δεν το δοκιμάσει ένας εκ των συντρόφων του, όπως τουλάχιστον έχει διαδοθεί στις φυλακές. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή απόπειρας δηλητηρίασής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...