Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Άνοιξε ο διαγωνισμός για το Μακεδονία Παλλάς


της Άννης Καρολίδου

Άνοιξε ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε από τον ιδιοκτήτη  ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν από σήμερα 15/7 μέχρι τις 16/9 να παραλαμβάνουν τα τεύχη του διαγωνισμού, ενώ όσοι μπούνε στο χορό της διεκδίκησης, θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής και δεσμευτικές προσφορές, μέχρι το μεσημέρι της 16ης Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη περίληψη, οι όροι του διαγωνισμού είναι αυτοί ουσιαστικά που έχει αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα η Voria. gr. Πιο συγκεκριμένα:

Kριτήριο ανάθεσης, είναι το υψηλότερο προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 137.500 ευρώ. Το μίσθωμα αυτό, θα προσαυξάνεται ετησίως σύμφωνα με την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Επιπλέον, προβλέπεται και ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών, το οποίο θα αυξάνεται αντιστρόφως ανάλογα, ως ποσοστό, προς το τζίρο.

Ειδικότερα: Για έσοδα από 7.000.000 μέχρι 11.000.000 ευρώ, θα είναι 12%. Για έσοδα από 11.000.001 ευρώ μέχρι 15.000.000 ευρώ θα είναι 10% και όταν τα έσοδα είναι πάνω από 15.000.001 ευρώ, θα μειώνεται στο 8%.

Το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ εκμισθώνει το «Μακεδονία Παλλάς» για 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης, 10 επιπλέον χρόνια.

Ο υποψήφιος που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό, πρέπει να είναι, αυτοτελώς είτε συνεργαζόμενος με άλλο νομικό πρόσωπο ( εταιρεία), hotel operator, που θα διαχειρίζεται τουλάχιστον κατά την τελευταία 5ετία ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και δυναμικότητας άνω των 150 δωματίων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει σύνολο ιδίων κεφαλαίων στη τελευταία διαχειριστική χρήση, τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.

Το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, με τη μακροχρόνια μίσθωση, επιδιώκει και την ανακαίνιση του ξενοδοχείου γι' αυτό στους όρους του διαγωνισμού περιλαμβάνεται ηπραγματοποίηση ελάχιστης επένδυσης ύψους 5 εκατ. ευρώ στην ξενοδοχειακή υποδομή. Μάλιστα, το 40% του επενδυτικού προγράμματος θα πρέπει να υλοποιηθεί στον πρώτο χρόνο από την παραλαβή του ξενοδοχείου από το νέο διαχειριστή.

Σημειώνεται ότι το 5αστερο ξενοδοχείο, είναι δυναμικότητας 283 δωματίων σε κτήριο συνολικής επιφανείας 25.928 τ.μ. και διαθέτει υποστηρικτικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων αλλά και ποικίλων διοργανώσεων.
Για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, θα λειτουργήσει data room από τις 22/7 μέχρι και τις 26/8 στο κτήριο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στην Αθήνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην περίπτωση κατακύρωσης του διαγωνισμού ο οριστικός ανάδοχος θα πρέπει να συστήσει Α.Ε. Αποκλειστικού Σκοπού , προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση εκμίσθωσης.



voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...