Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ξέσπασμα Παπαγεωργόπουλου: «Οι υπεξαιρέσεις έγιναν πριν γίνω δήμαρχος»

Νέα επιστολή από την φυλακή έστειλε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος με στοιχεία που προσκομίζει υποστηρίζει πως οι υπεξαιρέσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης είχαν αρχίσει από το 1998, όταν ο ίδιος ήταν βουλευτής και δεν είχε καμία σχέση με τον δήμο.

Σε ανάρτηση στο προσωπικό web blog του, ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρει πως στην δικαστική απόφαση η οποία τον έστειλε στις φυλακές Διαβατών με ισόβια κάθειρξη, υπάρχει η παραδοχή τνω δικαστών ότι «ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα πολύ πριν ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το 1998, όταν δηλαδή εγώ ήμουν Βουλευτής και ουδεμία σχέση είχα με τον Δήμο, υπεξαίρεσε 145.169,70 δρχ.!».

Ο έγκλειστος δήμαρχος κάνει λόγο για «αυτοκύρωση» της απόφασης του Δικαστηρίου, καθώς αναφέρει πως η καταδίκη του είχε ως «απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν υπεξαιρούσε πριν εκλεγώ εγώ δήμαρχος, πριν δηλαδή το 1999»,.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισυνάπτει έναν έλεγχο της Οικονομικής Επιθεωρήτριας Τσεμπερά το 1998, όπου όπως υποστηρίζει βρήκε δύο πλαστά παραστατικά: Ενα τον Φεβρουάριο του 1998 ύψους 39.662.269 δραχμών και ένα τον Ιούλιο του 1998 ύψους 19.051.597 δραχμών, πριν δηλαδή κατέβει ο ίδιος ως δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος τονίζει πως «αποδεδειγμένα υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες υπήρχαν πολύ πριν ορκισθώ Δήμαρχος» ενώ υποστηρίζει πως κίνησε ο ίδιος τις νόμιμες διαδικασίες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας, ο έγκλειστος πρώην δήμαρχος βγάζει «κραυγή» απόγνωσης και κάνει λόγο για λάθος απόφαση του δικαστηρίου και για άδικη φυλάκιση του, με την κάθειρξη του πλέον να μετρά 146 ημέρες.

Δείτε εδώ το έγγραφο που επισυνάπτει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...