Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δημοτικός υπάλληλος πίσω από διεθνές κύκλωμα πορνείας στην Καβάλα

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας συνέλαβαν σήμερα έναν άντρα ελληνικής καταγωγής και τη σύντροφό του, με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα εμπορίας γυναικών από τον Άγιο Δομίνικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, η πόλη της Καβάλας ήταν ο πρώτος σταθμός του διεθνούς κυκλώματος πορνείας που έφερνε παράνομα γυναίκες από τον Άγιο Δομίνικο, μέσω Τουρκίας και εν συνεχεία τις προωθούσε στην Αθήνα και από εκεί ,είτε σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, είτε σε χώρες του εξωτερικού και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο άντρας που συνελήφθη εργαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος στο Δήμο Νέστου, ενώ μαζί με τη σύντροφό του οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τρεις γυναίκες προερχόμενες από τον Άγιο Δομίνικο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δημοτικός υπάλληλος είχε προκαλέσει την εύλογη περιέργεια πολλών συναδέλφων του στο Δήμο Νέστου, καθώς έπαιρνε συνεχώς άδειες άνευ αποδοχών από την εργασία του, χωρίς ποτέ να δικαιολογεί τους λόγους. Ο ίδιος και η σύντροφός του λειτουργούσαν ως μεσάζοντες των γυναικών που έρχονταν αρχικά στην Καβάλα και στη συνέχεια τις προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές και με τη συνδρομή των αμερικανικών αρχών και της EUROPOL.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...