Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπής πετρελαίου από μηχανήματα έργων σε εργοτάξια στη Ροδόπη

Στην κλοπή πετρελαίου από μηχανήματα έργων σε εργοτάξια του Νομού Ροδόπης είχαν επιδοθεί τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα τους τελευταίους δύο μήνες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής πετρελαίου, συνολικής ποσότητας 4.160 λίτρων με τη συγκεκριμένη πρακτική και συνέλαβαν έναν 22χρονο, έναν 24χρονο και μία 24χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, καθώς και έναν άνδρα 42 ετών, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Δύο συνεργοί τους, 25 και 26 ετών, διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες εντόπισαν στο εσωτερικό εργοταξίου σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, δύο αυτοκίνητα και τους πέντε δράστες να αφαιρούν πετρέλαιο από τα ρεζερβουάρ των μηχανημάτων έργου.

Όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά οι τρεις ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν και αναζητούνται.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο οχήματα και στον χώρο του εργοταξίου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, άδεια πλαστικά δοχεία, πλαστικά δοχεία με πετρέλαιο, χειροκίνητη αντλία, μεταλλική ράβδος μέτρησης πετρελαίου και διάφορα εργαλεία.

Οι δράστες διέθεταν έναντι αμοιβής το πετρέλαιο στον 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και στο ποιμνιοστάσιό του, βρέθηκαν 221 πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 20 λίτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν, επίσης, τα δύο αυτοκίνητα και τα τρία πλαστικά δοχεία με το πετρέλαιο παραδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...