Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνεχίζουν την επίσχεση οι απλήρωτοι γιατροί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας από την συμμετοχή τους στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Βόρεια Ελλάδα, στους οποίους συμπαρίσταται ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, ο ΙΣΘ δηλώνει ότι θεωρεί δίκαιο των αγώνα των γιατρών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο του 2012, αφού το ΙΚΑ δεν τους πληρώνει για την συμμετοχή τους στα ΚΕΠΑ.

Στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και 43 μέρες και εκατοντάδες άνθρωποι με αναπηρία αναμένουν στη σειρά προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες επιτροπές των ΚΕΠΑ.

«Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στους οποίους δόθηκαν ανακριβή εκκαθαριστικά για αμοιβές τις οποίες ουδέποτε έλαβαν και αναγκαστικά θα φορολογηθούν για αυτές τις ανύπαρκτες αμοιβές. Αντ’ αυτού, το ΙΚΑ, προσπαθεί, απειλώντας με απολύσεις να εξαναγκάσει τους γιατρούς να σταματήσουν την επίσχεση ως παράνομη και καταχρηστική, χωρίς όμως να προσφεύγει στην δικαιοσύνη ώστε να κριθεί εκεί επί της ουσίας το ζήτημα», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΘ.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζουν ότι «η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία των οποίων καθυστερεί η εξέταση τους από τα ΚΕΠΑ λόγω της επίσχεσης, βαρύνει αποκλειστικά εκείνους που αδυνατούν να διαχειριστούν με σωστό και νόμιμο τρόπο όλο αυτό το ευαίσθητο κοινωνικά εγχείρημα. Οι γιατροί των ΚΕΠΑ επί μήνες μετακινούνται χωρίς καμία διασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος, με πενιχρές αποζημιώσεις οδοιπορικών οι οποίες δεν καλύπτουν την πραγματική δαπάνη τους, με υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις εκτός έδρας μακριά από τις οικογένειες τους και την εργασία τους απλήρωτοι, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση αυτών που έχουν ανάγκη την πιστοποίηση της αναπηρίας τους. Η κατάσταση όμως έφτασε στο απροχώρητο».

Ο ΙΣΘ καλεί το ΙΚΑ να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις του προς τους γιατρούς ώστε να λήξει η ταλαιπωρία των υπό εξέταση ασθενών. Επιπλέον, αίτημά του είναι να ξεκινήσει διεξοδική συζήτηση με όλους τους ιατρικούς φορείς με στόχο να αναμορφωθεί η λειτουργία των ΚΕΠΑ προς το καλό των υπό εξέταση αναπήρων αλλά και της διασφάλισης των γιατρών που συμμετέχουν σ’ αυτά.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...