Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Νέα γεώτρηση από σήμερα στην Καβάλα

Από σήμερα το πρωί τίθεται σ' εφαρμογή το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean Oil & Gas στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Καβάλας.

Το ρουμανικής προέλευσης γεωτρύπανο GSP Fortuna, που από τα μέσα Μαρτίου είναι ελλιμενισμένο στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β'», θα κατευθυνθεί νότια προς τις πλωτές εγκαταστάσεις της Kavala Oil στο κοίτασμα «Πρίνος», προκειμένου να ξεκινήσει εργασίες σύμφωνα με τον σχεδιασμό της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι το νέο επενδυτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί είναι της τάξης των 60.000.000 δολαρίων «και φιλοδοξούμε με τέσσερις νέες γεωτρήσεις στο υφιστάμενο κοίτασμα να διπλασιάσουμε την ημερήσια παραγωγή. Μας ευνοεί το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου είναι σταθερά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Αυτή τη στιγμή βγαίνουν ημερησίως 1.600 με 1.800 βαρέλια, οπότε μέχρι το τέλος του χρόνου αισιοδοξούμε ότι η ποσότητα αυτή θα διπλασιαστεί».

Επισήμανε επίσης ότι οι νέες γεωτρήσεις θα ενισχύσουν περαιτέρω το δυναμικό της Kavala Oil και θα δώσουν νέα προοπτική στην επιχείρηση που συνεπάγεται διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και δημιουργία νέων.
Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και στις προσδοκίες της κοινοπραξίας Energean Oil & Gas και Petra Petroleum αναφορικά με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα, μετά τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού, που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...