Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Το καμένο 2ο Γυμνάσιο Ν.Μηχανιώνας


Την Πέμπτη στις 11 Ιουλίου κάποιος ή κάποιοι έβαλαν φωτιά στο σχολείο με αποτέλεσμα να καούν οι δύο αίθουσες εκδηλώσεων.

Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω την πράξη αυτή,όμως βάζοντας φωτιά έκαψαν τις ελπίδες τα όνειρα και τις ανησυχίες των παιδιών του σχολείου.

Έκαψαν επίσης και τις αναμνήσεις γλυκιές η πίκρες μιας κοινωνίας γιατί το 2ο Γυμνάσιο Ν.Μηχανιώνας είναι το πιο ιστορικό σχολείο της περιοχής.

Είναι το πρώτο Γυμνάσιο που ιδρύθηκε στη περιοχή που εξυπηρετούσε τα παιδιά των τότε χωριών Μηχανιώνας-Κερασιάς- Αγγελοχωρίου-Αγίας Τριάδος-Ν.Επιβατών και Περαίας δηλαδή τον Καλλικρατικό δήμο θερμαϊκού. Αργότερα ιδρύθηκαν και άλλα Γυμνάσια όπως δίπλα στο σχολείο μας το 1ο Γυμνάσιο Ν.Μηχανιώνας. Στα κτίρια στεγάστηκε αργότερα το Λύκειο μέχρι το 2009 όταν έφυγε και πήγε σε δικό του χώρο.Έτσι ιδρύεται ξανά το σχολείο με την επωνυμία 2ο Γυμνάσιο Ν.Μηχανιώνας.

Θυμάμαι όταν μπήκαν τα παιδιά στο σχολείο δεν είχε ούτε κουρτίνες.

Ξεκινήσαμε ένα αγώνα δρόμου με τα παιδιά τον σύλλογο τους γονείς τον Γυμνασιάρχη και τους καθηγητές να προσπαθούν να φτιάξουν ένα σχολείο.

Δεν θα απαριθμήσω το τι κάναμε όμως θα πω ότι αυτό το μικρό σχολείο των 150 μαθητών έγινε ένας μικρός φάρος που τον αγαπούσαν όλοι,ακόμη και τα παιδιά που το έβλεπαν διαφορετικά. Αυτό το σχολείο λοιπόν διάλεξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι να κάψουν,αλλά εμείς όλοι τους ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να το φτιάξουμε ξανά όπως ήταν.

Μόνο που αυτή την φορά θα χρειαστούμε συμπαράσταση που μπορεί να είναι ένα LIKE στον υπολογιστή ένα μήνυμα μέχρι υλική και οικονομική βοήθεια.Γιατί αν και τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ευαισθησίες που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν όσο μπορούν.

Ίσως ακόμη και κάποιες μεγάλες εταιρίες που μπορούν και θέλουν να δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο.

ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Κλούρης Θεογνώστης
Πρόεδρος Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
2ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...