Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αναστατωμένοι είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι των δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία και να θέσει σε διαθεσιμότητα 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς και 2.500 σχολικούς φύλακες. Οι εργαζόμενοι των δήμων απαντούν με κινητοποιήσεις στις περιοχές τους στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Θέρμης προγραμματίζει για το απόγευμα της Παρασκευής (19.30) καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Θέρμης. «Σήμερα θέλουν να κλείσουν τη δημοτική αστυνομία, τους παιδικούς σταθμούς, τα ωδεία, τα αθλητικά κέντρα, να καταργήσουν τις κοινωνικές δομές όπως το βοήθεια στο σπίτι, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και αύριο την καθαριότητα. Θύματα αυτής της πολιτικής είμαστε όλοι εμείς: οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι γονείς, οι ανήμποροι συνδημότες μας, τα παιδιά που αθλούνται κι όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό. Θύματα των εντολών της τρόικας και της επιβαλλόμενης από αυτήν πολιτικής είναι όλοι οι δημότες», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, καλώντας τους πολίτες της Θέρμης να πουν «Φτάνει πια» και να τους στηρίξουν στον αγώνα τους.

Στους δημότες απευθύνονται και οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμριάς. Από το πρωί της Παρασκευής έχουν αναρτήσει πανό στο δημαρχείο και έχουν στήσει περίπτερα στον πεζόδρομο, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο. Τη Δευτέρα αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Καλαμαριάς θα μεταβεί στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη μεγάλη κινητοποίηση.

Στο Δήμο Θερμαϊκού οι εργαζόμενοι ήταν στις επάλξεις από την περασμένη Δευτέρα, οπότε συμμετείχαν στην γενική απεργία ενώ την Τρίτη έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο. Την Τετάρτη παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να παραμείνει ο Δήμος κλειστός για τέσσερις ημέρες (από 11 έως και 16 Ιουλίου). Την Τρίτη οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού θα βρίσκονται στην Αθήνα. «Η διάλυση της δημοτικής αστυνομίας είναι στοχευμένη ενέργεια για να καταρρεύσουν τα οικονομικά των δήμων και να γίνει πιο εύκολο το ξεπούλημα των υπηρεσιών τους στους Γερμανούς», τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων, Νίκος Αϊβαλιώτης.

ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΔΗΜΟΛΑΪΔΟΥ
fdimolaidou@egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...