Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ξάνθη: Η Κεντρική Πλατεία περιμένει ακόμη να την… παραλάβουν!


Στην επίσημη παραδοχή πως το έργο της ενοποίησης των πλατειών της Ξάνθης δεν έχει ακόμη παραληφθεί από τον Δήμο Ξάνθης προχωρά... η Τεχνική Υπηρεσία με το υπ. αριθμ. 20084/27-05-13 έγγραφό του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Σπυριδόπουλου, ως απάντηση σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Σε απάντηση του με αρ. πρωτ. 17250/26-04-2013 εγγράφου σας, που αφορά την ερώτηση του βουλευτή κ. Π. Ζησιμόπουλου σας ενημερώνουμε ότι το έργο «Ενοποίηση Πλατειών και Χώρων Πρασίνου Κέντρου Πόλεως Ξάνθης», στο οποίο αναφέρεται, δεν έχει παραληφθεί από το Δήμο Ξάνθη, επίσης στο έργο δεν υπάρχουν κακοτεχνίες και αστοχίες, και όσο αφορά στη συντήρησή του ισχύουν όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για τον χρόνο εγγύησης μέχρι την οριστική παραλαβή του» αναφέρει αυτολεξεί το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας, και καταλήγει στο ότι «το ανοιχτό αμφιθέατρο αποτελεί τμήμα του προαναφερθέντος έργου, έχει παραδοθεί για χρήση και σε αυτό σε αντίθεση με τον παραπάνω ισχυρισμό της εγκατάλειψης έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες και πολλές εκδηλώσεις».

Οι εργασίες, όπως είναι γνωστό, στην νέα ενοποιημένη πλατεία της πόλης έχουν παγώσει εδώ και σχεδόν τρία ολόκληρα χρόνια αποτελώντας ωστόσο θεωρητικά, τουλάχιστον, εργοτάξιο, ωστόσο η πλατεία χρησιμοποιείται κανονικά από τους πολίτες αλλά και από τον ίδιο τον δήμο για διάφορες εκδηλώσεις. Μέχρι στιγμής οι λόγοι της μη παραλαβής του έργου δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, ενώ κατά καιρούς έχει αναφερθεί πως κάποια τμήματα της πλατείας έχουν παραληφθεί, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.

Ερωτηθείς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αναφορικά με το εάν έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και οριστική δεν έχει γίνει, σημείωσε πως δεν θυμάται, ενώ παράλληλα επισήμανε πως η καθυστέρηση στην οριστική παραλαβή του έργου δεν είναι θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του.

Για την ιστορία η τελευταία παράταση που δόθηκε από πλευράς του δημοτικού συμβουλίου για την παραλαβή του έργου εξέπνευσε στα τέλη του 2010.

«Δεν θυμάμαι εάν έχει έρθει θέμα για προσωρινή παραλαβή του έργου. Θα πρέπει να το ψάξω» σημείωσε ο κ. Δημαρχόπουλος μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, τονίζοντας πως «δεν γνωρίζω γιατί καθυστερεί το θέμα. Πιθανόν όμως κομμάτια της πλατείας να έχουν παραληφθεί. Δεν θυμάμαι όμως να έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για προσωρινή παραλαβή ή μη του έργου». Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε πως οι λόγοι της μη παραλαβής μέχρι στιγμής του έργου «δεν άπτονται» των δικών του αρμοδιοτήτων ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η μη παραλαβή του έργου της πλατείας γεννά έντονα ερωτηματικά για μια σειρά από ενέργειες στις οποίες προχωρά ο δήμος και αφορούν το έργο, όπως η διάθεση κοινόχρηστων χώρων σε επιχειρηματίες της περιοχής για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και η παραχώρηση της Κεντρικής Πλατείας σε διάφορους φορείς και συλλόγους για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...