Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σε θέση «μάχης» οι εκπαιδευτικοί-Παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις απολύσεις στην εκπαίδευση» η Γ΄και η Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν τους καθηγητές σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Δευτέρα, στις 2 μ.μ., στα γραφεία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Tο Π.Υ.Σ.Δ. Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης που θα συνεδριάσει σήμερα δεν πρέπει να προχωρήσει με κανένα τρόπο στον ονομαστικό χαρακτηρισμό "υπεράριθμων" εκπαιδευτικών κατά σχολική μονάδα. Δε δεχόμαστε να δώσει λίστα ονομάτων στη λογική της Τρόικα και της κυβέρνησης που ζητούν θυσίες. Δεν πρέπει τα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να γίνουν συνεργοί στο έγκλημα κατά των συναδέλφων μας.

Ήρθε η ώρα όλοι και όλες να αναλάβουν τις ευθύνες τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο τοπικές ενώσεις των καθηγητών, οι οποίες έχουν πάρει απόφαση να «μπλοκάρουν» κάθε διαδικασία σε Διευθύνσεις που οδηγεί σε μεγαλύτερες υπεραριθμίες και κατάργηση οργανικών θέσεων.

Η διάλυση του δημόσιου σχολείου


«Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το έργο της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τελικά και οι 12.500 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα (καθηγητές, μέλη δημοτικής αστυνομίας, υπάλληλοι ΟΤΑ) θα τεθούν αναγκαστικά σε καθεστώς κινητικότητας- διαθεσιμότητας, καθώς η τρόικα απέρριψε έστω και ως ιδέα τις "μετατάξεις". Η αρχή έγινε με τη βίαιη απομάκρυνση 10.000 αναπληρωτών συναδέλφων μας που εργάζονταν χρόνια στα σχολεία, αυξάνοντας την ανεργία των νέων και ακυρώνοντας την ζωή της νέας γενιάς. Τώρα ετοιμάζονται για απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, αφού πρώτα δημιούργησαν τεχνητά πλεονάσματα προκειμένου να εκτελέσουν τα συμβόλαια θανάτου που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα», σημειώνουν οι εκπρόσωποι των δύο ΕΛΜΕ-Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...