Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Πεζόδρομος» η Αγίας Σοφίας

Τον χαρακτηρισμό του τμήματος της οδού Αγίας Σοφίας, από την πλατεία Αγίας Σοφίας έως την οδό Τσιμισκή, σε πεζόδρομο, αντί πεζόδρομου ήπιας κυκλοφορίας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, εναρμονιζόμενο με τη διευκρινιστική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ)

Με βάση την παραπάνω απόφαση, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, που προορίζεται κυρίως για την εξυπηρέτηση των πεζών, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η διέλευση μόνο των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (όπως πυροσβεστική, ασθενοφόρα) καθώς και των οχημάτων φορτοεκφόρτωσης και εξυπηρέτησης των παρόδιων ιδιοκτητών, μέσω λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μέτρων.

Επίσης, καθορίζεται ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων κατά τις ώρες 8:30 – 10:30 και 15:00 – 19:00, εκτός Σαββάτου που ισχύει μόνο το πρωινό ωράριο. Η αποκομιδή των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης θα γίνεται μετά το τέλος της λειτουργίας της αγοράς.

Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκεται η οριστική μελέτη εφαρμογής (κυκλοφοριακή και αρχιτεκτονική) για την κατασκευή, σε πρώτη φάση, του τμήματος της οδού Αγίας Σοφίας από την πλατεία Αγίας Σοφίας έως την Τσιμισκή και σε δεύτερη φάση του τμήματος από την οδό Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης με βάση την μελέτη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που διενεργήθηκε από το ΥΠΕΚΑ και απέσπασε το 1ο βραβείο και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Η συγκεκριμένη πεζοδρόμηση γίνεται στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης και γενικότερα τη βελτίωση, της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης.  agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...