Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το "Ionian Sky" αντί του "Θεόφιλος" στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία

Κανονικά αναμένεται να ξεκινήσει από την Κυριακή 7 Ιουλίου τα δρομολόγιά του στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Σάμος- Ικαρία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ionian Sky», καθώς η ΝΕΛ κατέθεσε τελικά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του πλοίου.

Το "Ionian Sky", θα αντικαταστήσει το πλοίο "Θεόφιλος" της NEΛ, που δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις ετήσιες επισκευαστικές του εργασίες.

Η ΝΕΛ ζήτησε επίσης παράταση για 15 ημέρες, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, η οποία είχε καλέσει σε ακρόαση εκπρόσωπο της εταιρείας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, γιατί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος», δεν εντάχθηκε από 23/6, στα εγκεκριμένα δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών της βόρειας Ελλάδας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (μηχανικών), Στέφενσων (κατώτερα πληρώματα μηχανής) και ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειροι), με ανακοίνωσή τους, κατήγγειλαν ότι η ΝΕΛ οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στο πλήρωμα του πλοίου "Θεόφιλος". Το πλήρωμα βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από τις 24 Ιανουαρίου 2013 και σε ασφαλιστικά μέτρα, που εκδικάζονται εξ αναβολής στις 9 Ιουλίου 2013 και γι’ αυτό έχει ακινητοποιηθεί το πλοίο.

Παράλληλα τόνισαν ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει εφαρμόσει τη δέσμευσή της, στη συνεδρίαση της ΠΝΟ στις 4 Ιουνίου 2013, για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων αποδοχών μέχρι τις 23 Ιουνίου 2013 και πλήρη εξόφληση μέχρι το τέλος του μήνα.

Στελέχη της διοίκησης της ΝΕΛ, σχολιάζοντας το θέμα, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στα 11 άτομα που παραμένουν στο πλοίο "Θεόφιλος" από τις 18 Ιανουαρίου έχουν καταβληθεί όλα τα δεδουλευμένα, που αντιστοιχούν σε πραγματική εργασία που προσέφεραν, μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Ανέφεραν επίσης, ότι οι 11 εργαζόμενοι που παραμένουν στο πλοίο και δηλώνουν ότι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, δεν επιτρέπουν σε συνεργεία ή άλλους εργαζόμενους να εργασθούν, προκειμένου το «Θεόφιλος» που βρίσκεται σε ακινησία από τις 18 Ιανουαρίου να ολοκληρώσει τις εργασίες της ετήσιας συντήρησής του, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα στελέχη της ΝΕΛ, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, καθώς και καταβολή τριών μισθών παραπάνω, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του πλοίου και να αναζητήσει κάθε θετική ή αποθετική ζημία.

Κάνουν λόγο επίσης για εμπλεκόμενα συμφέροντα, που υποκινούν και υποθάλπουν τέτοιες πρακτικές, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους για την ακτοπλοΐα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...