Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κάλεσμα στις τράπεζες για την επανεκκίνηση της οικονομίας


Μήνυμα προς τις τράπεζες να ανοίξουν τις «κάνουλες» χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, έστειλε το πρωί ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε ημερίδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οργάνωσε ο Τομέας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του ΠΑΣΟΚ.
Θέλουμε καθαρές σχέσεις κράτους-ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του, και τόνισε ότι οι σχέσεις κράτους - ιδιωτικού τομέα είχαν δαιμονοποιηθεί λόγω της διαφοράς που είχε αναπτυχθεί. Επισήμανε δε ότι «ως σοσιαλιστές δεν πρέπει να φοβόμαστε την έννοια του επιχειρείν».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, που πέρα από την κερδοφορία των επιχειρήσεων, βλέπει και την ανάγκη να ανταποκρίνονται στη λύση κοινωνικών προβλημάτων.
Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και στο πλαίσιο αυτό μπορεί να επανεξεταστεί το ΤΕΜΠΜΕ διότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης παρατηρείται μια δυστοκία, όπως είπε, καθώς οι τράπεζες δεν δίνουν εύκολα χρηματοδότηση, ενώ κάλεσε τις τράπεζες να πάρουν αυτό το ρίσκο της χρηματοδότησης για να μπορέσει να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να παταχθεί η διαφθορά στην επιχειρηματικότητα διότι με τη διαφθορά οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν γρήγορα υψηλά κέρδη, αλλά δεν έχουν μέλλον και προοπτική.
Επιπλέον, κάλεσε τις επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συνέργεια και προτάσεις για νέες ιδέες και να μην τα περιμένουν όλα από τον πρωθυπουργό.
Ζήτησε, ακόμη, να μπει τέλος στις πελατειακές σχέσεις, σε νοοτροπίες πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, που τις θεωρούσαμε ως δεδομένες.
Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, αναμένεται να εξαγγείλει λίγες και στοχευμένες παροχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στους παραγωγικούς φορείς, ο κ. Παπανδρέου, αναμένεται να εστιάσει, αφ'Α ενός, στην αύξηση των εσόδων και, αφ'Α ετέρου, στην ώθηση της ανάπτυξης, που έως τώρα είναι νωχελική.
Η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της αύριο, Σάββατο, και το πρωί στην τελετή αγιασμού θα παραστεί ο κ. Παπανδρέου, ενώ τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ομιλία του το βράδυ, από το βήμα της ΔΕΘ.

Επίσκεψη στο Αντικαρκινικό Θεαγένειο Νοσοκομείο

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, πραγματοποίησε το πρωί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αντικαρκινικό Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Άρη Μοσιώνη, τον πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Νικήτα Κανάκη και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης για την υγεία του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε νοσοκομείο.
Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με μετανάστες και Ρομά που είχαν πάει στο νοσοκομείο να κάνουν προληπτικό έλεγχο στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά και με το προσωπικό, εργαζόμενους και ασθενείς του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...