Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Έρχονται τα ταξί χωρίς ταξίμετρο

Τριάντα νέες άδειες ταξί, 21 επταθέσια και 9 εννιαθέσια για ΑΜΕΑ χωρίς ταξίμετρο, θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης το επόμενο διάστημα. Ήδη η προκήρυξη ετοιμάζεται και θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες. Γύρω στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να καθοριστούν και οι νέες άδειες για τα συμβατικά ταξί από την Μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τις 100.

Οι άδειες των 7θέσεων και 9θέσεων ταξί δεν θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες αλλά θα αντικαταστήσουν συμβατικές. Όσοι ταξιτζήδες θέλουν να μετατρέψουν την άδεια του συμβατικού τους ταξί σε 7θέσιο η 9θέσιο για ΑΜΕΑ θα έχουν προτεραιότητα. Αν δεν καλυφθούν από τους ταξιτζήδες τότε θα βγει προκήρυξη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα 9θέσια ταξί για ΑΜΕΑ δεν θα έχουν ταξίμετρο αλλά η πληρωμή θα γίνεται κατόπιν προμίσθωσης. Παράλληλα, δεν θα μπορούν να επιβιβάσουν άτομα από το δρόμο αλλά μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν πέντε ταξί για ΑΜΕΑ, τα τρία από αυτά ανήκουν σε παραπληγικές οργανώσεις ενώ τα άλλα δύο βανάκια ανήκουν στο ραδιοταξί Θεσσαλονίκης.
Οι 30 νέες άδειες που θα προκηρυχθούν είναι πάρα πολλές. Δεν χρειάζονταν τόσες η Θεσσαλονίκη» είπε στον agelioforos.gr ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Θεσσαλονίκης ΕΡΜΗΣ Γιαννακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...