Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πρόγραμμα για διακοπές ΑΜΕΑ στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

Ξεκίνησαν από την Τρίτη οι βουτιές για 35 παιδιά με αναπηρία στα γαλανά νερά της Βεργιάς Χαλκιδικής μέσω του προγράμματος «ΑμεΑ και Θάλασσα» που διοργανώνει και φέτος εντελώς δωρεάν ο δήμος Νεάπολης- Συκεών.

Καθημερινά και μέχρι τα τέλη Ιουλίου, το λεωφορείο με τους 35 ωφελούμενους των ΚΔΑΠ μεΑ και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Νεάπολης, Συκεών, Αγ. Παύλου και Πεύκων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα ξεκινά στις 9.30 το πρωί από το ΚΔΑΠ μεΑ Συκεών (Νικολάου Παρασκευά 43) και θα επιστρέφει στη 1.15 το μεσημέρι, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη ημέρα. Τους φίλους «εκδρομείς» θα συνοδεύει εξειδικευμένο 15μελές προσωπικό που θα απαρτίζεται από επτά γυμναστές, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς φροντιστές και φυσιοθεραπευτές.

«Με στόχο την προσφορά ποικιλίας εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για όλα τα παιδιά, αλλά και την παράλληλη στήριξη των εργαζόμενων γονέων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με σωστή εξοικονόμηση πόρων, έγκαιρη και καλή προετοιμασία, είναι και τη δύσκολη φετινή χρονιά σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένα κοινωνικοπρονοιακά προγράμματα προς όφελος των δημοτών του. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και φέτος το καλοκαίρι στην κοινωνικοποίηση, τη χαλάρωση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική δραστηριοποίηση των παιδιών και των νέων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία του δήμου μας, επιμένοντας και αυτό το καλοκαίρι στην υλοποίηση του προγράμματος ΑμεΑ και θάλασσα», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, Δημήτρης Απατσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...