Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Εξαιρούνται από την ενιαία έδρα τα ταξί Λαγκαδά, Χαλκηδόνας και Βόλβης

Την εξαίρεση των Δήμων Χαλκηδόνας, Λαγκαδά και Βόλβης από την ενιαία έδρα της Θεσσαλονίκης για τα ταξί, κατ' εφαρμογή του νόμου 4078, αποφάσισε σήμερα, κατά πλειοψηφία, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. «Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο παρόλο που συμφωνούμε με τη λογική της ενιαίας έδρας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Υπέρ της εξαίρεσης των τριών δήμων από την ενιαία έδρα τάχθηκε ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιαννακάκης, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των ταξί στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη αυξηθεί πρόσφατα με την προσθήκη αυτοκινήτων από περιοχές πέριξ της πόλης.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Λαγκαδά και Χαλκηδόνας και οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί των περιοχών αυτών ζήτησαν μια εβδομάδα παράταση στο χρόνο λήψης της απόφασης για τα ταξί της Θεσσαλονίκης, ώστε να επισκεφθούν τον νέο Υπουργό Μεταφορών για να συζητήσουν μαζί του το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου. Επικαλέστηκαν δε το πρόβλημα της διπλής ταρίφας που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι στο χέρι των δημάρχων, του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη, αν θέλετε, να κυνηγήσουμε την αλλαγή και την τροποποίηση του νόμου. Όταν αλλάξει ο νόμος, είμαστε εδώ για να επικυρώσουμε την τροποποίησή του» απάντησε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...