Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Βελτιώνεται η κατάσταση στις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις

Αξιοσημείωτη βελτίωση κατέγραψε μεταξύ Μαϊου και Ιουνίου 2012 ο δείκτης Northern Greece Business Index 500, επηρεαζόμενος τον προηγούμενο μήνα από το γεγονός πως...
σχηματίστηκε κυβέρνηση και δόθηκε τουλάχιστον τέλος στο σήριαλ της ακυβερνησίας.

Έτσι κυμαίνεται τον Ιούνιο στο -27, έναντι -43 τον Μάϊο του 2012 με τις επιχειρήσεις να κρίνουν σε ποσοστό 7% ότι η κατάσταση τους είναι καλή, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 4% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται στο 48% το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι η κατάσταση τους είναι ικανοποιητική, ενώ σημαντική συρρίκνωση στο 44%, έναντι 63% τον Μάϊο παρουσιάζει το ποσοστό όσων λένε ότι είναι κακή.

Για το επόμενο εξάμηνο, μειώνονται στο 39% οι επιχειρήσεις, που εκτιμούν ότι θα είναι χειρότερη η κατάσταση τους, σε σχέση με 49% τον Μάϊο. Στασιμότητα προβλέπει το 39% (28% τον Μάϊο) και βελτίωση το 22%, έναντι 23% τον προηγούμενο μήνα.

Κατιούσα είναι η πρόθεση απολύσεων, προσεγγίζοντας το 36%, έναντι 41% τον Μάϊο του 2012, ενώ παραμένει χαμηλή και στο 8% η πιθανότητα για προσλήψεις. Η «μερίδα του λέοντος» βέβαια των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα το 56%, έναντι ίδιου ποσοστού τον προηγούμενο μήνα, επιλέγει να διατηρήσει αμετάβλητο τον αριθμό του προσωπικού του.

Όσον αφορά στο ερώτημα για τον τζίρο της επιχείρησης, οι απαντήσεις τον φετινό Ιούνιο καταδεικνύουν συρρίκνωση του αριθμού των επιχειρήσεων, που δηλώνουν πως μειώθηκε (52%, έναντι 63% τον Μάϊο).

Αύξηση πωλήσεων αποτυπώνεται από το 28% (12% το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάϊο του 2012) των επιχειρήσεων.

Οι μηνιαίες στατιστικές μετρήσεις του δείκτη NGBI 500 διεξάγονται από την εταιρία δημοσκοπήσεων-ερευνών INTERVIEW σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2009 ανελλιπώς.

Να σημειωθεί ότι η μέτρηση για τον δείκτη του μηνός Ιουλίου 2012 θα ανακοινωθεί στις 5 Αυγούστου 2012.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...