Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Μακραίνει ο κατάλογος των προκλήσεων στη Χαλκιδική, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Oι χθεσινές προκλήσεις και η αυξανόμενη βία από τη μεριά της κυβέρνησης, μέσω της ΕΛΑΣ, δεν είναι ξεκομένη ούτε από τις προθέσεις της εταιρίας για έναρξη "πάση θυσία" της μεταλλευτικής δραστηριότητας, ούτε από την εναγώνια επιβολή της μνημονιακής πολιτικής της από την παραπαίουσα κυβέρνηση» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

Ανακοίνωση σχετικά με τις δύο νέες προφυλακίσεις για την επίθεση στις Σκουριές και τα χθεσινά επεισόδια στη Χαλκιδική εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρει ότι «η νέα ανυπόστατη και χωρίς στοιχεία προφυλάκιση δύο πολιτών της Ιερισσού, η αναίτια ρίψη χημικών και χρήση βίας στον Πολύγυρο μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, η νυχτερινή επιδρομή των ΜΑΤ κατά της Μ. Παναγίας και των κατοίκων της, μακραίνουν τον κατάλογο των προκλήσεων προς τους πολίτες της Β.Α. Χαλκιδικής από την πλευρά τόσο της ΕΛΑΣ του κ. Δένδια όσο και από την πλευρά της δικαιοσύνης».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη «εκεί, όπου όπως έγινε γνωστό, απαλλοτριώνονται αναγκαστικά 1.000 στρέμματα γης για τις ανάγκες της El Dorado».

Και συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ «οι χθεσινές προκλήσεις και η αυξανόμενη βία από τη μεριά της κυβέρνησης, μέσω της ΕΛΑΣ, δεν είναι ξεκομένη ούτε από τις προθέσεις της εταιρίας για έναρξη "πάση θυσία" της μεταλλευτικής δραστηριότητας, ούτε από την εναγώνια επιβολή της μνημονιακής πολιτικής της από την παραπαίουσα κυβέρνηση».

«Η τακτική τους, προκαλεί και τρομοκρατεί, η πολιτική τους οδηγεί την κοινωνία στα όρια της, καταστρέφει υποδομές, φυλακίζει και "σκοτώνει" ανθρώπους», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Έχουν χάσει τον έλεγχο και αυτό τους κάνει μέρα με τη μέρα πιο επικίνδυνους για τους πολίτες, τη χώρα και τη Δημοκρατία. Όσο πιο γρήγορα τους διώξουμε, τόσο πιο πολλά θα σώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...