Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Υπο έλεγχο η φωτιά στο δήμο Παγγαίου στην Καβάλα

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που επεκτάθηκε σε δυο μέτωπα, συνέδραμαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και δυο ελικόπτερα

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ηρακλείτσας του Δήμου Παγγαίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Σεραφείμ Αθανασίου, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που επεκτάθηκε σε δυο μέτωπα, συνέδραμαν επίγειες δυνάμεις από την Καβάλα, την Ελευθερούπολη, τη Δράμα και την Ξάνθη, δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και δυο ελικόπτερα που έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού.

Λόγω της δύσβατης περιοχής όπου ξέσπασε και εξαπλώθηκε γρήγορα η φωτιά αλλά και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Ωστόσο απ’ όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η φωτιά προκειμένου να μην επεκταθεί θέτοντας σε κίνδυνο σπίτια στους οικισμούς της Νέας Ηρακλείτσας και της Νέας Περάμου που βρίσκονταν πολύ κοντά στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...