Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Μπουτάρης: «Αν η κατάσταση συνεχιστεί θα παραδώσω τα κλειδιά του δήμου»

«Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση από το κράτος για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες μέρες για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και γενικότερα των δημοτικών υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς καμία διαβούλευση μαζί της, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώσουν ξεκάθαρα τι θα συμβεί και σχολίασε ότι χωρίς τη δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αστυνόμευση στην πόλη. Για τους συνολικούς σχεδιασμούς περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας, επισήμανε ότι αν αυτοί υλοποιηθούν ο δήμος θα χάσει χίλια περίπου άτομα από τα 4.000 που εργάζονται στις υπηρεσίες του. «Αν συμβεί αυτό, ο δήμος δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.

Για τη στάση που θα κρατήσει ανέφερε αρχικά ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί θα παραδώσει τα κλειδιά του δήμου και θα προτείνει να διορίσει το πρωτοδικείο έναν δήμαρχο. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν θα παραιτηθεί, σχολίασε πως το ενδεχόμενο των ομαδικών παραιτήσεων δημάρχων συζητείται στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ και αν επικρατήσει αυτή η επιλογή, θα υλοποιηθεί όχι μεμονωμένα αλλά συλλογικά.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωτήρης Βάιος δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτήν ενώ κατήγγειλε τον δήμαρχο ότι μέχρι τη μία το μεσημέρι δεν είχαν κλείσει οι υπηρεσίες του δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ για τις σημερινές κινητοποιήσεις. «Είναι συμβολικό το κλείσιμο του δήμου, ο οποίος οφείλει να εξυπηρετεί τον πολίτη» απάντησε ο κ. Μπουτάρης που εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση του Συλλόγου των Εργαζομένων και κατηγόρησε την ΠΟΕ – ΟΤΑ για εκτράχυνση των σχέσεων μεταξύ εργαζομένων και διοικούντων. Είπε, πάντως, ότι θα σεβαστεί όποια απόφαση λάβουν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...