Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Πολύτεκνοι ζουν με μισθό 160 ευρώ

Κραυγή απόγνωσης βγάζουν οι πολύτεκνοι από τη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες οικογένειες αδυνατούν να αγοράσουν τρόφιμα, ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και ύδρευσης.


 "Οι πολύτεκνες οικογένειες ανεβαίνουν γολγοθά" τονίζει στην εφημερίδα "Δημοκρατία" ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων "Άγιοι Πάντες" Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.


Επισημαίνει ότι ο σύλλογος διανέμει τρόφιμα και ρούχα σε περισσότερες από 500 οικογένειες που έχουν πενιχρά εισοδήματα. "Το κράτος μας έχει ξεχάσει, προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης από φιλάνθρωπους και πολύτεκνους επιχειρηματίες, κάνουμε συμφωνίες με σούπερ μάρκετ, ζητάμε βοήθεια από την Εκκλησία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην πεινάσουν τα παιδιά στις πολύτεκνες οικογένειες" σημειώνει. Με θυμό λέει "ότι το κράτος δίνει στους πολύτεκνους επιδόματα πείνας, ενώ κόβει τις συντάξεις που δικαιούνται σήμερα ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες προσφέρουν τα μέγιστα στην πατρίδα όταν ήταν νέες, φέρνοντας στον κόσμο πολλά παιδιά.

"Προσπαθώ μόνη μου να μεγαλώσω τρία ανήλικα παιδιά. Κάθε μέρα δίνω μάχη για να τους εξασφαλίσω γάλα και ψωμί. Εργάζομαι σε δημοτικό σχολείο ως καθαρίστρια και αμείβομαι με 162 ευρώ τον μήνα. Τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε καν για το ενοίκιο του σπιτού" λέει με απόγνωση η 42χρονη κυρία Γιώτα. Τονίζει ότι τα παιδιά της και αυτή κινδυνεύουν να μείνουν στο σκοτάδι, αφού δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

"Χρωστάω 2.600 ευρώ για ρεύμα και δεν τα έχω" λέει με τρεμάμενη φωνή.

Πηγή: Δημοκρατία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...