Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Όχι» στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Αφού έχει αφήσει τα σχολεία με τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση προκρίνει το μέτρο των συγχωνεύσεων τμημάτων αλλά και σχολικών μονάδων.


Το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του αντιτάσσεται στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων θεωρώντας ότι είναι ένα μέτρο «αντιπαιδαγωγικό». 


«Η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά σχολική μονάδα αντιστρατεύεται το σύνθημα "πρώτα ο μαθητής", αφού μετατρέπονται σε μια άμορφη -παιδαγωγικά- μάζα, σε σχολεία πιθανά γκέτο. Ήδη έχουμε σχετική εμπειρία από τέτοιες υδροκέφαλες σχολικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ.

«Επιπλέον η συγχώνευση σχολικών μονάδων θα επιβαρύνει το ήδη φορτωμένο πρόγραμμα των μαθητών με άσκοπες και χρονοβόρες μετακινήσεις. Οι μετακινήσεις των μαθητών σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των εισιτηρίων θα επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που πλήττονται εξ' αιτίας της ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημά τους από κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ», τονίζει η ΕΛΜΕ και ξεκαθαρίζει ότι όλα τα σχολεία είναι απαραίτητα.

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τις δημοτικές αρχές, τους συλλόγους των καθηγητών, τις μαθητικές κοινότητες και τους τοπικούς συλλόγους να απορρίψουν οποιαδήποτε προσπάθεια συγχώνευσης σχολικών μονάδων.

ΠΗΓΗ 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...