Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το ΚΚΕ καταγγέλλει συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Communist Party of Greece
 (Photo credit: Wikipedia)
Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων έπειτα από απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνει με δύο έγγραφά της, στις 20 και 22 Νοεμβρίου αντίστοιχα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης προτείνει τη συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα:

Τη συγχώνευση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης με το 9ο ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης ως προς τον κύκλο υπηρεσιών (τομέας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και τομέας Πληροφορικής) από την οποία θα προκύψει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης, το οποίο θα στεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα της Μοναστηρίου 167. Τη μεταφορά και συγχώνευση του τεχνολογικού κύκλου (τομέα Ηλεκτρονικής) του 9ου ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης με το 12ο ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης, ο οποίος πλέον θα λειτουργεί στο 12ο ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης. Τη συγχώνευση του 2ου ΣΕΚ Θεσσαλονίκης με το 9ο ΣΕΚ Θεσσαλονίκης, από την οποία θα προκύψει το 2ο ΣΕΚ Θεσσαλονίκης που θα λειτουργεί σε πρωινό κύκλο.


Συστεγάσεις

Τη συγχώνευση του 8ου ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης με το 10ο ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης. Το νέο 8ο ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης θα στεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα του «Ευκλείδη», Αλ. Παπαναστασίου 13. Τη συγχώνευση του 1ου Εσπερινού ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης με το 2ο Εσπερινό ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης από την οποία θα προκύψει το 1ο Εσπερινό ΓΕ.Λ. Τη συγχώνευση του 3ου ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης με το 7ο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης από την οποία θα προκύψει το 3ο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης και το οποίο θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του νυν 7ου ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης. Τη συγχώνευση του 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με το 17ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης από την οποία θα προκύψει το 13ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η απόφαση αυτή κινείται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία και αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς. Στόχος της είναι η «μείωση του κόστους» με τη διαμόρφωση τεχνητού πλεονάσματος εκπαιδευτικών, με τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων, με την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, με τη δημιουργία μεγαλύτερων σχολικών μονάδων.

Ειδικά στην τεχνική εκπαίδευση, αφού προηγήθηκαν καταργήσεις ειδικοτήτων, τώρα ακολουθούν οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ενιαία Παιδεία σε όλα τα παιδιά, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...