Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τα προβλήματα που κατέγραψε ο Κουίκ στη Θράκη


«Δεν υπάρχει μήνας ή και εβδομάδα που η ζωή στη Θράκη να μην χειροτερεύει ακόμα περισσότερο.Αυτή η ακριτική περιοχή, έχει φτάσει για τους κατοίκους της, στα επίπεδα του αφανισμού», δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, κλείνοντας σήμερα (24/11/2013) την εκεί νέα περιοδεία του.

Και πρόσθεσε:

«Το Νοσοκομείο Κομοτηνής λειτουργεί με επιπλέον μείον 70 νοσηλευτές, με κλειστά δύο Τμήματα, με ανεπάρκεια ιατρικών ειδικοτήτων όπως χειρουργοί κλπ.


Στη Μέση Εκπαίδευση, ελλείψεις καθηγητών, με τα παιδιά να κάνουν… χίλιες ώρες λιγότερα μαθήματα κάθε εβδομάδα! Μεγάλο χτύπημα δέχονται κυρίως τα Μουσικά Σχολεία.

Οι άνδρες του Λιμενικού αισθάνονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τον Καλλικράτη που έχει επιβάλλει ο Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συρρικνώνοντας τις Λιμενικές Υπηρεσίες κατά μήκος από την Αλεξανδρούπολη έως την Καβάλα.

Οι σχολικοί φύλακες, περιμένουν την οριστική τους απόλυση τον επόμενο Μάρτιο, την ώρα όπου από τα σχολεία κλέβονται υπολογιστές, ακόμα και τα χάλκινα αλεξικέραυνα, για να μην προσθέσω το γεγονός ότι οι σύριγγες ξανάκαναν την εμφάνισή τους σε τουαλέτες και προαύλιους χώρους.

Το Γηροκομείο Ξάνθης, παλεύει μόνο του, με άγρια περικοπή της επιδότησης που έπαιρνε από το Κράτος και αυτή να την εισπράττει με πολλές δόσεις και με τεράστια καθυστέρηση.

Οι παλιννοστούντες, σε μία περιοχή όπου χρειάζεται ενίσχυση ο χριστιανικός πληθυσμός, είναι πεταμένοι στα αζήτητα και με κομμένο το ισχνό επίδομα που έπαιρναν.

Οι τρίτεκνοι, προσπαθούν να αποκτήσουν τα εύλογα προνόμια που δικαιούνται, αλλά προσκρούουν σε μνημονιακά αυτιά.

Οι αγορές στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή στενάζουν από τη δραματική επίθεση των πτωχευμένων νοικοκυριών.

Η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank εξακολουθεί να δίνει φθηνά δάνεια υποθηκεύοντας ελληνική γη και σπίτια.

Και ο Τούρκος Πρόξενος και το κατασκοπευτικό σινάφι του, σε εβδομαδιαία βάση, κόβει βόλτες σε όλα τα Πομακοχώρια, ξοδεύοντας το άφθονο χρήμα που διαθέτει η Άγκυρα.

Αυτό, είναι ένα μόνο μέρος της εικόνας που πρέπει να παραδεχθούμε, ότι αν δεν σοβαρευτεί η ελληνική κυβέρνηση, σε λίγο θα αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό το πράσινο χρώμα πάνω από τη Θράκη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούμε και ταυτόχρονα συνεχίζουμε να παλεύουμε παντελώς μόνοι μας».

Τέλος, ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, πέρα από την επίσκεψη που έκανε στα Πομακοχώρια, έλαβε μέρος και στη Γενική Συνέλευση των Κτηνοτρόφων της Ξάνθης, οι οποίοι - όπως εξάλλου σε όλη τη Θράκη - είναι θύματα του ιού της ευλογιάς, με δραματικές επιπτώσεις στον πληθυσμό των αιγοπροβάτων.

Δεσμεύτηκε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα προωθήσουν το θέμα κοινοβουλευτικά, αξιώνοντας να ληφθούν αποφάσεις για τους δοκιμαζόμενους κτηνοτρόφους σε επίπεδο πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός, δεν είναι μόνο για να βλέπει την Άγκελα Μέρκελ. Οφείλει να συναντήσει τους κτηνοτρόφους, πριν έρθουν τα χειρότερα. Η κατάσταση δεν λύνεται με τις ασπιρίνες που αποφάσισε η διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης».

Ο Τέρενς Κουίκ επέστρεψε αργά το απόγευμα στην Αθήνα και αύριο θα αναχωρήσει για επισκέψεις στην Ανάφη και εν συνεχεία στη Σαντορίνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...