Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Στο «μικροσκόπιο» τα αυτοσχέδια «πάρτι» σε χώρους του ΑΠΘ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην εισαγγελία Πρωτοδικών - Έλεγχοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν πώληση ποτών χωρίς παραστατικά


Στο στόχαστρο της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μπήκαν τα αυτοσχέδια πάρτι που κατά καιρούς διοργανώνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.


Σχετική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής υπό τον προϊστάμενο της εισαγγελίας, Ευάγγελο Μαδεμλή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος, και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκ μέρους του ΑΠΘ το παρόν έδωσαν ο αντιπρύτανής του Γιάννης Παντής και ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Γεώργιος Δέλλιος, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το φαινόμενο των αυθαίρετων και αυτοσχέδιων πάρτι που λαμβάνουν χώρα τα Σαββατοκύριακα στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες έπειτα από ενέργειες του ΑΠΘ ματαιώθηκε πάρτι που επρόκειτο να διοργανωθεί στο χώρο του φουαγιέ της Νομικής. Σε μπλόκο κλιμακίου του ΣΔΟΕ, του οποίου ζητήθηκε η συνδρομή σε αυτήν την περίπτωση, εντοπίστηκε φορτηγό το οποίο μετέφερε ποτά στην παραπάνω Σχολή, για τα οποία δεν υπήρχε ούτε ένα παραστατικό.

Ανάλογες «επεμβάσεις» δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι στην πορεία των χρόνων τα πάρτι μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης έχουν εξελιχθεί σε «φάμπρικα», από την οποία κυκλώματα επιτήδειων που λειτουργούν στο όνομα φοιτητικών παρατάξεων αποκομίζουν αφορολόγητα κέρδη, αφού όλα τα εμπορεύματα (ποτά, τρόφιμα) διακινούνται χωρίς παραστατικά.

Σε ό,τι αφορά την μικροεγκληματικότητα (ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο) που απασχολεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μετέχοντες στη σύσκεψη επισήμαναν, σύμφωνα με πληροφοριες, την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Πανεπιστημίου και των διωκτικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...