Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετεί ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Το ποσοστό της συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία των γιατρών είναι 95% ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Βορείου Ελλάδος Σάββας Παρασκευόπουλος.


Μόνο επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας (παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό, παιδίατρο και οδοντίατρο) σε πέντε ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (Αγγελάκη, Ανάληψη, Τούμπα, Νεάπολη, Πύλη Αξιού) καθώς και από δύο εργαστήρια (ακτινολογικό στη Σβώλου και μικροβιολογικό στην Ίωνος Δραγούμη), λόγω της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ η οποία θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Από αύριο στην απεργία θα συμμετάσχει και το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ.


Το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία είναι 95% ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Βορείου Ελλάδος Σάββας Παρασκευόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

“Θέλουμε να αποτρέψουμε την κατάργηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας” τόνισε ο κ Παρασκευόπουλος επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο υπουργός Υγείας ενώ έχει δηλώσει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις γιατρών θα προχωρήσει στην απόλυση, μέσω της διαθεσιμότητας, του 50% των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ότι ενώ είχε δηλώσει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ανάγκη από χειρουργούς σήμερα προσέλαβε με σύμβαση έργου αγγειοχειρουργό για το κεντρικό πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγγελάκη καθώς και πλαστικό χειρουργό. “Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα προσφύγει κατά της διοίκησης για την ακύρωση αυτών των προσλήψεων όχι επειδή έχουμε κάποιο πρόβλημα με αυτούς τους συναδέλφους, αλλά επειδή οι προσλήψεις έγιναν στη διάρκεια απεργίας” πρόσθεσε ο κ Παρασκευόπουλος.

Να σημειωθεί ότι από τους 5500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι 600 είναι στη Θεσσαλονίκη ενώ καθένας από αυτούς εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 25 ασφαλισμένους την ημέρα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Δημήτρης Τσάμης, από την πλευρά του επισήμανε ότι ο ΙΣΘ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ όχι μόνο γιατί πλήττεται η εργασιακή τους υπόσταση αλλά και γιατί πλήττεται η παρεχόμενη φροντίδα υγείας. Ο ΙΣΘ αποφάσισε σε όλο το διάστημα της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να μη χορηγεί στα μέλη του πιστοποιητικά για σύναψη σύμβασης έργου με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιήσουν στις 27 Νοεμβρίου στις 11.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ (στην Αριστοτέλους 19).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...