Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο 12χρονος προγραμματιστής Νίκος Αδάμ εντυπωσιάζει στο Developers Festival

Στην διάρκεια του DevFest (Developers Festival) ένας 12χρονος ξεπρόβαλε για τον ταλέντο του στην πληροφορική. Ο λόγος για τον Νίκο Αδάμ, ο οποίος έχει ήδη ασχοληθεί με projects αρκετά προχωρημένα για το νεαρό της ηλικίας του.
 

Στον Νίκο, αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να χρησιμοποιεί τα social media,όπως είναι συνηθισμένο για ένα παιδί της ηλικίας του. Το θέμα είναι όμως πως δεν σταματάει εκεί, προκειμένου να μπορεί να παίξει εύκολα κάποια παιχνίδια όπως το Mine Craft, έφτιαξε ένα διακομιστή, ώστε το πάτημα ενός κουμπιού να είναι αρκετό για όποιον θέλει να συμμετάσχει. Παράλληλα, δημιούργησε ένα anti-hacking πρόγραμμα το DTD (down the Ddos) που προστατεύει ιστοσελίδες wordpress από τις πιο συνηθισμένες επιθέσεις τύπου DOS (Denial of service Attacks).


Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Νίκος δήλωσε πως πρόκειται να «βγάλει στον αέρα» μία νέα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που την ονομάζει «Tech is social». Λέξεις κλειδιά για το νέο «social network» θα είναι «η ασφάλεια και η ψυχαγωγία».Άλλωστε η αγάπη του για την ψυχαγωγία μέσα στην τεχνολογία φαίνεται και από την  προσωπική του ιστοσελίδα που παρουσιάζει τη δουλειά του (www.techisgame.com) και αντιμετωπίζει την τεχνολογία ως παιχνίδι.

Για το DevFest που διοργανώθηκε από την κοινότητα προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη (Google Developers Group-GDG Thessaloniki), ο Νίκος δήλωσε: «Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο στην πόλη μας και ήθελα να πάω να παρακολουθήσω τους ομιλητές αλλά κυρίως ήθελα να δω από κοντά τα γυαλιά της Google. Εκεί ήρθα σε επαφή με πολύ κόσμο και πήρα πολλές ιδέες».

Όπως αναφέρει εκεί του δόθηκε η ευκαιρία «να παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους όλα όσα κάνει ενώ η κοινότητα των προγραμματιστών τον ενθάρρυνε να συνεχίσει να ασχολείται με αυτό που αγαπάει». Οι GDG του έδωσαν «βήμα» και τον συνεχάρησαν για το θάρρος του να μιλήσει για τη δουλειά του σε τόσο μεγάλο κοινό και μάλιστα σε μια ξένη γλώσσα, τα αγγλικά.

Περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν τον Νίκο την ημέρα που έκανε τη δική του παρουσίαση στο DevFest και αναπόφευκτα το νεαρό της ηλικίας του τράβηξε την προσοχή.

«Στο φεστιβάλ, γνώρισα κάποιους φοιτητές του τμήματος εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι μου ζήτησαν να συμμετάσχω σε μια συζήτηση για το ανοιχτό λογισμικό που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Μου είπαν ακόμη ότι μπορώ να έχω πρόσβαση στα εργαστήριά τους και πως θα είναι κοντά μου να με βοηθήσουν αν χρειαστώ κάτι», πρόσθεσε.

«Το DevFest ήταν μια ευκαιρία να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να γνωρίσω άτομα από την κοινότητα των προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη» επισημαίνει. Εξηγεί ωστόσο, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει δεχτεί πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία της Google ότι «ουδέποτε συνέβη αυτό».

«Προς το παρόν, θα συμμετάσχω σε μια μαθητική Ολυμπιάδα για την Πληροφορική», συνεχίζει. Τον πρότεινε η διεύθυνση του σχολείου καθώς αναγνωρίζουν σε αυτόν ένα φωτεινό μυαλό που έχει τη διάθεση να αξιοποιήσει δημιουργικά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...