Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Βέροια: Έκλεψαν τρεις τόνους χαλκό και τις... κάμερες παρακολούθησης!

Τους πρόδωσε το κλεμμένο φορτηγό που το εγκατέλειψαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης


Όσο κι αν προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, δεν τα κατάφεραν τα μέλη μιας σπείρας «κυνηγών» χαλκού που ρήμαξαν τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας στη Βέροια. 

Ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα της Ασφαλείας και η κλοπή των υλικών αξίας 130.000 ευρώ εξιχνιάστηκε, ωστόσο η τύχη τους αγνοείται.


Οι επτά Έλληνες δράστες ηλικίας 24, 30, 34, 38, 40, 43 και 55 χρόνων είχαν εισβάλλει στις 14 Σεπτεμβρίου στην εταιρεία ενός 50χρονου παραβιάζοντας την περίφραξη και είχαν αχρηστεύσει το σύστημα συναγερμού. Φόρτωσαν σε ένα Ι.Χ. φορτηγό της εταιρείας σωλήνες και βέργες χαλκού βάρους ενός τόνου και 800 κιλών, διάφορα χάλκινα εξαρτήματα βάρους 200 κιλών και 52 λέβητες αερίου και ξύλου και διέφυγαν με αυτό.

Πριν φύγουν, όμως, ξήλωσαν τις τρεις κεντρικές μονάδες υπολογιστών που κατέγραφαν τα πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπήρχε η εικόνα τους στη διάθεση των αστυνομικών.

Το κλεμμένο φορτηγό το εγκατέλειψαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Αυτό ήταν που τους πρόδωσε, καθώς είχαν αφήσει παντού... αποτυπώματα! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Ωστόσο, δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...