Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τοπικό συντονιστικό Θεσσαλονίκης αποκτά η «Κίνηση των 58»

του Τάσου Τασιούλα / http://voria.gr

Δεύτερη εμφάνιση της «Κίνησης των 58» στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Την ερχόμενη Κυριακή και πάλι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται αυτή τη φορά η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της «Κίνησης των 58», με ομιλητή τον Τάσο Γιαννίτση και σκοπό να συγκροτηθεί το τοπικό συντονιστικό όργανο.


Ενδιαφέρον έχει η πρόσκληση που απευθύνουν οι φίλοι της «Κίνησης των 58» για συμμετοχή των «μεταρρυθμιστών, εκσυγχρονιστών, κεντροαριστερών και εν γένει των ανθρώπων της λογικής».


Οι πρώτες δημόσιες κινήσεις των επίδοξων δημιουργών του λεγόμενου τρίτου πόλου είναι κυρίως στο Ιντερνετ, όπου συλλέγονται υπογραφές από πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν και κυρίως να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Ήδη από τη Θεσσαλονίκη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 150.

Το πρώτο άνοιγμα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης θα γίνει με τη συγκρότηση του τοπικού συντονιστικού, ενώ θα συσταθούν και θεματικές επιτροπές οι οποίες θα επεξεργαστούν τις προγραμματικές θέσεις του νέου πολιτικού φορέα για την ανασυγκρότηση της χώρας στη μετά μνημόνιο εποχή. Για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές επίσης θα γίνουν ανοιχτές εκδηλώσεις, αρχικά στην Αθήνα και μέσα στο Δεκέμβριο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ιδρυτική συνέλευση του νέου πολιτικού φορέα προγραμματίζεται να γίνει το Φεβρουάριο του 2014.

Στην προηγούμενη εκδήλωση που έγινε και πάλι στο δημαρχείο πριν από περίπου 25 μέρες συμμετείχαν περίπου 80 Θεσσαλονικείς.

Η «Κίνηση των 58» προωθεί το διαδικτυακό διάλογο και επενδύει στην προβολή της μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί κρίσιμο βήμα για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Γι’ αυτό καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται για την Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Παράταξη να προωθήσουν τις δύο σελίδες μας: H σελίδα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/protovoulia50plus στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την Πρωτοβουλία και στην αντίστοιχη κινητοποίηση για συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα, η διαδικτυακή πλατφόρμα http://kentro.aristera.gr/start παρέχει στους ενεργούς πολίτες τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής στην Πρωτοβουλία με τρόπους όπως η συνυπογραφή της πρόσκλησης, η υποβολή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης των ενδιαφερομένων για αποστολή ενημερώσεων σχετικά με τις επικείμενες δραστηριότητες, καθώς και η κατάθεση προτάσεων για συγκρότηση τοπικών, θεματικών επιτροπών πρωτοβουλίας», αναφέρουν τα μέλη της «Κίνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...