Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στις 5 Δεκεμβρίου η δίκη των 14 για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

Για τις 5 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου των 14 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν τον περσινό Οκτώβριο στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στο δάσος Κακάβου, προς τις Σκουριές.


Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης με την εξέταση των πρώτων αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας. Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε λόγω απουσίας τριών εκ των μαρτύρων αστυνομικών, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν μετά την επανέναρξη της διαδικασίας.


Ως μάρτυρες υπεράσπισης παρουσιάστηκαν ο συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ιγγλέζη και Στ. Κοντονής, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Χρ.Γιαταγάνα καθώς και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην πορεία κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού.

Η υπόθεση αφορά τα όσα συνέβησαν στις 21 Οκτώβρη του 2012 όταν κάτοικοι των χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής, αλληλέγγυοι από την Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ανέβηκαν στις Σκουριές σε μια πορεία «φόρο τιμής» στο βουνό που θυσιάζεται καθημερινά για τα κέρδη των χρυσοθήρων.

Τα 14 άτομα που που συνελήφθησαν εκείνη την ημέρα δικάζονται για στάση, αντίσταση κατά της αρχής. Επίσης, ένας εκ των κατηγορουμένων, ένας 73χρονος άνδρας, αντιμετωπίζει και το αδίκημα της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ο δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη Κώστας Ευθυμίου.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από νωρίς κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου και παρέμειναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολύγυρου καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορουμένους.

Πηγή alterthess.gr, directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...