Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κατάλληλα προς κατανάλωση τα τρόφιμα σε απόρους στην Ξάνθη, λέει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Τι έδειξαν οι έλεγχοι - Θα επαναπροωθηθεί για να διανεμηθεί στους δικαιούχους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση


Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποσότητα κασεριού ΠΟΠ, που εστάλη, για δωρεάν διανομή στην Ξάνθη και η τοπική επιτροπή εσφαλμένα χαρακτήρισε ως ακατάλληλη προς κατανάλωση, αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 


Η παρτίδα αυτή δεν διανεμήθηκε και επεστράφη για έλεγχο στο εθνικό εργαστήριο αναφοράς γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Λάρισα. 

Οι έλεγχοι έδειξαν πως η συγκεκριμένη παρτίδα είναι κατάλληλη προς κατανάλωση και εφόσον δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας η παρτίδα αυτή θα επαναπροωθηθεί για να διανεμηθεί στους δικαιούχους.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωσή του υπουργείου, κάθε παρτίδα που προωθείται για διανομή ελέγχεται από πρωτοβάθμια επιτροπή με εργαστηριακούς ελέγχους, από τα κτηνιατρικά εργαστήρια και το Χημείο του Κράτους ενώ για τη διασφάλιση της ορθής διατήρησης μέχρι τη διανομή οι ίδιες ποσότητες ελέγχονται στους τόπους διανομής από αρμόδιες επιτροπές ποιοτικού ελέγχου. Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε και για τους συνολικά 104 τόνους κασεριού που έχει ολοκληρωθεί η διανομή τους σε δικαιούχους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της δωρεάν διανομής τροφίμων και συστήνει «σε όσους διαδίδουν αβάσιμες ή ατεκμηρίωτες πληροφορίες να είναι προσεκτικοί γιατί δημιουργούν εντυπώσεις χωρίς λόγο και για τους παραγωγούς και για τα ελληνικά τυριά ΠΟΠ που διανέμονται στους δικαιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...