Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ξάνθη: Χαλασμένα τρόφιμα για τους άπορους από το πρόγραμμα του Υπουργείου

Με την όρεξη έμειναν φορείς της Ξάνθης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όταν πήγαν την Πέμπτη να παραλάβουν τα γαλακτοκομικά τα οποία έφτασαν στην πόλη, καθώς σχεδόν το σύνολο αυτών, ήταν ακατάλληλα!

Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο υλοποιεί με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρόγραμμα, το απευθύνεται σε άπορους πολίτες που λαμβάνουν μια μικρή ενίσχυση μέσω ενός πακέτου τροφίμων.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, στην Ξάνθη ο αριθμός των αιτήσεων φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τις 16.000, με το σύνολο σχεδόν των αιτούντων να πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα.
Αυτό στην περιοχή υλοποιείται με τη συνδρομή φορέων, όπως είναι η Μητρόπολη, οι Δήμοι, το Γηροκομείο, το Ψυχολογικό Κέντρο, οι Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.α.

Οι φορείς παραλαμβάνουν τα τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια διανέμουν στα μέλη τους, που έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις και έχουν εγκριθεί.

Την Πέμπτη οι φορείς είχαν προετοιμαστεί ώστε να παραλάβουν γαλακτοκομικά και πιο συγκεκριμένα τυρί, κασέρι και γραβιέρα,
ωστόσο σύμφωνα με το ThrakiToday, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας αυτών που έφτασε στην πόλη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση!

Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσιολογικό πάγωσε τους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα, καθώς κατά τον έλεγχο παραλαβής αυτών διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητά τους.

Στη συνέχεια τα τρόφιμα εστάλησαν πίσω, αναμένοντας πλέον να δοθεί μια λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...