Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: ΜΚΟ αναζητεί ιατρικό προσωπικό για εργασία στη Γερμανία

Στη Θεσσαλονίκη ο σύλλογος VIJ της Στουτγκάρδης που δραστηριοποιείται εδώ και 130 χρόνια σε θέματα μετανάστευσης. Όλες οι πληροφορίες για ενδιαφερόμενους γιατρούς και νοσηλευτές


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σήμερα και αύριο αντιπρόσωποι του συλλόγου VIJ της Στουτγκάρδης, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια μετοίκησης στη Γερμανία άνεργου εξειδικευμένου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
Ο σύλλογος δραστηριοποιείται εδώ και 130 χρόνια σε θέματα μετανάστευσης και είναι μια από τις πιο γνωστές ΜΚΟ στη Γερμανία. Το τελευταίο διάστημα χάρη στο πρόγραμμα MobiPro ο σύλλογος έχει αναλάβει δράση για να βοηθήσει άνεργους νέους που επιθυμούν να εργαστούν σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από νοσηλευτική μονάδα της γερμανικής πόλης Freudenstadt που βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό και ζητάει να προσλάβει συνολικά και σε πρώτη φάση 10 νοσηλευτές. Δύο από τους υποψηφίους βρίσκονται ήδη στη Γερμανία και οι συνεντεύξεις πρόσληψης θα πραγματοποιηθούν εκεί. Η διοίκηση του νοσοκομείου, το οποίο απασχολεί και 4 Έλληνες γιατρούς, είναι ενθουσιασμένη από το γνωστικό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων και ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια ολόκληρη ελληνική ομάδα.

Αύριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων και την Πέμπτη το πρωί θα υπογραφούν τα συμβόλαια πρόσληψης. Συγκεκριμένα στο Grand Hotel Palace ομάδα από το σύλλογό θα παρέχει πληροφορίες και απαντήσεις για κάθε τι που μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση των ενδιαφερομένων νοσηλευτών στη Γερμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο στη Στουτγκάρδη στο emai: kousidou@vij-stuttgart.de και τηλεφωνικά καλώντας τον αριθμό 0049 711 2394143 (κ. Κουσίδου). Στο γραφείο σύνδεσης στη Θεσσαλονίκη επικοινωνείτε με την κ. Χασιώτη στο τηλέφωνο 698 7265597 και στο email: chasioti@vij-stuttgart.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...