Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στάσεις εργασίας μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΑΠΘ

«Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης σε συνέντευξη Τύπου.

Με τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.), από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και τις αντιμετωπίζουν με «επιφυλάξεις» και «καχυποψία».

«Ξαφνικά ο υπουργός εμφανίζεται διαλλακτικός», τόνισε ο κ. Κουρμούλης και εξήγησε πως ουσιαστικά με τις προτάσεις του ο υπουργός Παιδείας τους ζητάει να σταματήσουν τώρα τις κινητοποιήσεις και παραπέμπει στην άνοιξη την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. Πρόσθεσε πως και στο παρελθόν είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την απορρόφηση σε διάφορες υπηρεσίες διοικητικών υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε κινητικότητα, όμως δεν τηρήθηκε καμιά, γι αυτό υπάρχει «καχυποψία» απέναντι στον υπουργό.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το αν απεργούν ή όχι οι διοικητικοί υπάλληλοι, τα προβλήματα είναι τέτοια που δεν θα υπάρχει θέρμανση και δεν θα λειτουργούν οι Γραμματείες και η Βιβλιοθήκη.

Ο γραμματέας της ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, Σάββας Παπαδόπουλος, μίλησε για «παλινωδία» του κ. Αρβανιτόπουλου και κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι με τις πολιτικές οδήγησε σε αδιέξοδο την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι «το υπουργείο έχει υπερβεί κάθε όριο».

Τόνισε ότι από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων γίνεται νέα υποβολή ενστάσεων, ως προς τα στοιχεία τους που ζητήθηκαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούν τις διεκδικήσεις τους που είναι η ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να δεχτεί να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...