Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η Αλουμύλ κλείνει το εργοστάσιο της Ξάνθης

Ρολά κατεβάζει στο εργοστάσιο της Ξάνθης με περίπου 100 εργαζόμενους η Alumil. Ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, επιβεβαιώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Μυλωνάς


Κλείνει το εργοστάσιο της Αλουμύλ στην Ξάνθη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στους εργαζόμενους, από τη διοίκηση της εταιρείας. Την είδηση επιβεβαίωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Alumil Γιώργος Μυλωνάς, δηλώνοντας ότι αύριο θα εκδοθεί  επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από την εταιρεία.


Στη μονάδα της Ξάνθης, που πριν την εσωτερική αναδιάρθρωση του Ομίλου ανήκε στη θυγατρική Αλουνέφ, εργάζονται περί τα 100 άτομα, μετά τις μειώσεις στο προσωπικό που είχαν γίνει αρχές του 2011, όταν είχαν απολυθεί 40 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας κάλεσε τους εργαζομένους να δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση και υποσχέθηκε την καταβολή αποζημίωσης όπως και ένα ποσό ως πριμ.

Το εργοστάσιο της Ξάνθης  είχε μπει στο παραγωγικό δυναμικό του Ομίλου το 2001 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, κυρίως για την ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί ότι η κρίση και η αποβιομηχάνιση έχουν εκτοξεύσει τα ποσοστά της ανεργίας στην Ξάνθη, πάνω από 35%, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Εργατικού Κέντρου.

Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...