Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Τα προβλήματα των μικρομεσαίων άκουσαν οι βουλευτές

Τα προβλήματα τους και το θέμα του ασφαλιστικού ανέπτυξαν επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι σε βουλευτές του νομού, κατά τη διάρκεια σύσκεψης.


Την απόγνωση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων που συνθλίβονται και καταστρέφονται υπό το βάρος της πρωτοφανούς ύφεσης μετέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΟΒΣΘ κ. Γιάννης Παπαργύρης. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι αδιανόητο η κοινωνική ασφάλιση από κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες της, να έχει φτάσει να θεωρείται είδος πολυτελείας. 

Αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ότι αφορά τον ΟΑΕΕ που βρίσκεται και ο ίδιος υπό οικονομική κατάρρευση: στο ένα εκατομμύριο και πλέον συνάδελφους που δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στον εξωπραγματικό για την παρούσα οικονομική συγκυρία τρόπο ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών, στην ποινικοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ, στην απειλή των κατασχέσεων για ασφαλιστικές εισφορές και παρουσίασε αναλυτικά τα αιτήματα και τις προτάσεις των φορέων των Μ.Μ.Ε.

Ο κ. Ιωάννης Μανδρίνος Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Θ. εκτός του ασφαλιστικού, έβαλε και το θέμα της φορολόγησης ακινήτων, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα νομοσχέδια που προωθούνται από την κυβέρνηση. Κάλεσε τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, να σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν τα ψηφίσουν, γιατί θα οδηγήσουν μια ολόκληρη τάξη στην οικονομική καταστροφή. Τόνισε πως είναι αδιανόητο να φορολογούνται ακίνητα που δεν προσφέρουν κανένα έσοδο και που δεν ηλεκτροδοτούνται. Δήλωσε πως οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν το «μάρμαρο» διότι η φοροδοτική τους ικανότητα έχει εξανεμιστεί. Εφίστησε την προσοχή ότι αν επιβληθεί η νέα δυσβάσταχτη φορολόγηση στα αστικά ακίνητα, ότι απέμεινε από την μικρομεσαία τάξη θα χαθεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παντελής Φιλιππίδης Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Κ.Α.Μ.Θ. τόνισε πως σκοπός της συνάντησης είναι να προταθούν βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασφαλισμένων αλλά και του ίδιου του ΟΑΕΕ, θυμίζοντας πως κυβερνητικές αποφάσεις ήταν αυτές που έφεραν το ταμείο σ΄ αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), λέγοντας πως μόνο κάποιοι παντελώς μωροί μπορούν να θεωρούν πως οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ από επιλογή τους, δεν θέλουν να έχουν πρόσβαση οι ίδιοι και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους στο βασικό αγαθό της υγείας και της περίθαλψης και να θέτουν την προσωπική τους περιουσία υπό την απειλή της κατάσχεσης.

Ζήτησε την εξαίρεση του ΟΑΕΕ που είναι ο μόνος ασφαλιστικός φορέας που αυτοχρηματοδοτείται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το ΚΕΑΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «δεν μπορεί το ίδιο σου το μαγαζί να σε βάλει φυλακή». Δήλωσε πως βρισκόμαστε μέσα στη δίνη ενός οικονομικού πολέμου και η πολιτεία στέλνει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην πρώτη γραμμή για να τους εξοντώσει μαζικά. Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι έχουν περάσει την «κόκκινη γραμμή» και θα υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να παλέψουν στους δρόμους.

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές, έδειξαν να κατανοούν απολύτως την κατάσταση που τους περιέγραψαν οι φορείς και εκφραστές των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και υποσχέθηκαν πως θα εντάξουν τα αιτήματά τους στην ατζέντα των προτάσεων που θα προωθήσουν τους αρμόδιους υπουργούς και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στους βουλευτές επιδόθηκε αναλυτικό πακέτο των προτάσεων, με την υπόμνηση ότι αναμένεται από αυτούς να αποδείξουν έμπρακτα την κατανόηση και την συμπαράστασή τους με τη μη ψήφιση νέων και επώδυνων μέτρων κατά της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.

Τη σύσκεψη παρακολούθησαν τιμώντας την με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης κος Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης κος Γεώργιος Ορφανός, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου και κος Ιωάννης Αμανατίδης, οι Βουλευτές ΑΝΕΛ Α’ Θεσσαλονίκης κος Γαβριήλ Αβραμίδης και Β’ Θεσσαλονίκης κα Σταυρούλα Ξουλίδου, οι Βουλευτές ΔΗΜΑΡ Α’ Θεσσαλονίκης κα Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη και Β’ Θεσσαλονίκης κα Αικατερίνη Μάρκου, ο Διευθυντής του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης και Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θεοδώρου Καράογλου κος Ιωάννης Ποδιότης, ο κος Γιαννίκης Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων και Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης κου Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, ο κος Αντώνιος Σαουλίδης, μέλος της Κ.Π.Ε. & μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ως εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργού Εξωτερικών, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ & Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κου Ευάγγελου Βενιζέλου και ο κος Μπάμπης Ψιλόπουλος μέλος του Ν.Ε. Κ.Κ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος των βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης κ.κ. Θεοδοσίου Κωνσταντινίδη και Ελένης Γερασιμίδου αντίστοιχα.

http://voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...