Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Θράκη: ''Δολοφόνησε τον άντρα της και παίρνει σύνταξη χηρείας''!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οργή και έκπληξη προκάλεσε στους συγγενείς ενός θανόντος που δολοφονήθηκε άγρια από την ίδια της σύζυγό του η πληροφορία πως αυτή, παρά το γεγονός πως έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, λαμβάνει τη σύνταξη χηρείας.


Μάλιστα ο αδελφός του θύματος, κατέθεσε έγγραφο προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να πληροφορηθεί αναφορικά με το εάν η νύφη του – που έχει κριθεί ένοχη για τη δολοφονία – λαμβάνει τη σύνταξη, αίτημα ωστόσο που μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντηθεί. 



ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

Το ιστορικό της υπόθεσης Το θύμα (δημόσιος υπάλληλος) δολοφονήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2009 από τη σύζυγό του, η οποία δικάστηκε και κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και μάλιστα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό.

«Πρόσφατα έχω πληροφορηθεί πως η δολοφόνος του αδελφού μου, παραδόξως, λαμβάνει τη σύνταξη από τον θάνατο του αδελφού» αναφέρει στο αίτημα του προς τον Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο αδελφός του θύματος, ζητώντας να λάβει στοιχεία αναφορικά με το εάν καταβάλλεται η σύνταξη του θανόντος στη γυναίκα, από πότε και με ποια δικαιολογητικά αυτή της χορηγήθηκε.

Μέχρι και σήμερα ο αιτών δεν έχει λάβει απαντήσεις. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η κατηγορούμενη έπνιξε με ένα μαξιλάρι τον άνδρα της το 2009, ενώ αμέσως μετά τη σύλληψή της είχε κριθεί προφυλακιστέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...