Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Πώς θα κατατεθούν οι αιτήσεις για τον δημοτικό λαχανόκηπο

Αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης καθημερινά, μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των δικαιούχων


Πρόσκληση προς τους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης να υποβάλλουν αίτηση για την ένταξή τους στο Δημοτικό Λαχανόκηπο στην περιοχή των Λουτρών Θέρμης στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος Προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» απευθύνουν η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, φορέας υλοποίησης του προγράμματος και ο δήμος Θεσσαλονίκης. 


Όπως ανακοίνωσε η ΑΡΣΙΣ, αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της στην οδό Πτολεμαίων 35 με Συγγρού στο 2ο όροφο, τις ώρες 11:00 έως 15:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των δικαιούχων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 526 150.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Εκκαθαριστικό ή υπεύθυνη δήλωση για µη υποβολή φορολογικής δήλωσης,
2. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (απόδειξη ∆ΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ κτλ) ή
φωτοτυπία µισθωτηρίου συμβολαίου - αν δεν υπάρχει λογαριασμός στο όνομα του/της ενδιαφερομένου/ης
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει)
5. Γνωμάτευση γιατρού εφ’ όσον υπάρχουν προβλήματα υγείας
6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή βεβαίωση οικείου
Υποθηκοφυλακείου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης  δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της συρρίκνωσης των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησε στη σύμπραξη με την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS αξιοποιώντας διαθέσιμους χώρους για τη δημιουργία κοινωνικών δομών με σκοπό τη στήριξη κατοίκων που αδυνατούν να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων, βρίσκεται σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης που παραχωρήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου 2012. Μπορούν να συμμετέχουν άποροι, άνεργοι και άστεγοι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν αγροτική ιδιοκτησία ή άλλο καλλιεργήσιμο κομμάτι γης κοντά στην περιοχή όπου κατοικούν, καλλιεργώντας οπωροκηπευτικά για ίδια κατανάλωση υπό την ευθύνη, καθοδήγηση και επιτήρηση των εργαζομένων της δομής.

Η λειτουργία της δομής αυτής περιλαμβάνει τη διανομή αρδευόμενης έκτασης 50 τ.μ. σε κάθε ενδιαφερόμενο για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών, με απώτερο σκοπό την κάλυψη μέρους των αναγκών σίτισης του για δύο έτη. Οι δικαιούχοι συνεισφέρουν παράλληλα στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίου, μέσα από διαδικασίες συλλογικής καλλιέργειας. Η έκταση που θα καλλιεργηθεί θα περιφραχθεί, ενώ σε αυτή θα εγκατασταθεί αρδευτικό δίκτυο για τις ανάγκες των καλλιεργειών, το οποίο θα συνδεθεί με την υπάρχουσα γεώτρηση του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...