Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

53χρονος καθηγητής ήταν... «δάσκαλος» στις ληστείες με καλάσνικοφ

Καθηγητής στις ...ληστείες αποδείχτηκε ότι ήταν 53χρονος εκπαιδευτικός σε επαγγελματικό Λύκειο της Χαλκιδικής, ο οποιός συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής σε σπείρα που έκανε ληστείες με όπλα τύπου καλάνσνικοφ, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Η σπείρα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δρούσε τους τελευταίους πέντε μήνες στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και εκτός του καθηγητή, σε αυτή συμμετείχαν άλλα πέντε άτομα, ενώ ο αρχηγός είχε αποδράσει από τη φυλακή τον Απρίλιο του 2013.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο καθηγητής συμμετείχε σε τουλάχιστον μία ληστεία της σπείρας.


Η ληστεία στην οποία κατηγορείται ότισυμμετείχε ο καθηγητής διαπράχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην Εθνική Οδό Λαγκαδά Καβαλαρίου.

Οι δράστες συγκρούστηκαν με αυτοκίνητο με το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. Λαγκαδά και στη συνέχεια με την απειλή μακρύκαννου όπλου του άρπαξαν 8.000 ευρώ που ήταν για τους συνταξιούχους της περιοχής και 1.070 ευρώ που ανήκαν στον ίδιο.

Μετά τη σύλληψή του στην κατοχή του βρέθηκαν φυσίγγια, ένα πιστόλι, ένα τίζερ, τρεις κουκούλες και πέντε περούκες.

Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε έπειτα απο συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, τρείς αλλοδαποί και τρεις Έλληνες (δύο άντρες – μία γυναίκα) ηλικίας 23, 26, 32, 24, 53 και 22 ετών, μεταξύ των οποίων, ο διευθύνων την οργάνωση (23 ετών) και ένας εκπαιδευτικός (53 ετών).

Σε βάρος τους , αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, καθώς και 29χρονου Έλληνα, μέλους της οργάνωσης, που είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, παράβασης του Νόμου περί όπλων, αντίστασης, απείθειας, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης και παράβασης Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και λοιπών διατάξεων.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης, τον Απρίλιο του 2013, απέδρασε από κατάστημα κράτησης της Χώρα και σε βάρος του σχηματίστηκε, επιπλέον, δικογραφία για «Απόδραση κρατουμένου».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εννέα κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου 2013, συγκρότησαν και εντάχθηκαν ως μέλη σε εγκληματική οργάνωση, με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την από κοινού διάπραξη ένοπλων ληστειών, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στο πλαίσιο της δράσης της και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση, κάθε φορά, διέπραξαν τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ για την επίτευξη του σκοπού τους κατείχαν οπλισμό, πυροβόλα όπλα και πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov».

Ειδικότερα :

  • μέσα Σεπτεμβρίου 2013, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Σουρωτής, προσέγγισαν πρατήριο υγρών καυσίμων και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και απειλή πολεμικού τυφεκίου και σιδερόβεργας, αφαίρεσαν 3.500 ευρώ. Κατά την αντίδραση του πατέρα του ιδιοκτήτη, τον χτύπησαν με τη σιδερόβεργα, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.
  • την 12-11-2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και χρυσοχοΐας στο Σταυρό Θεσσαλονίκης και με την απειλή δύο πολεμικών τυφεκίων και ενός πιστολιού, ακινητοποίησαν 52χρονο ιδιοκτήτη και 49χρονο παρευρισκόμενο εντός του καταστήματος και στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας περίπου 8.000 ευρώ.
  • Αρχές Σεπτεμβρίου 2013 στην Εθνική Οδό Λαγκαδά Καβαλαρίου, συγκρούστηκαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 32χρονος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. Λαγκαδά, αναγκάζοντας τον να ακινητοποιήσει το παραπάνω όχημα και στη συνέχεια με την απειλή μακρύκαννου όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, που προορίζονταν για την πληρωμή συντάξεων και 1.070 ευρώ που ανήκαν στον 32χρονο.
  • Την 09-09-2013 στην Εθνική Οδό Λαγκαδά Ασσήρου προσέγγισαν μονοκατοικία και με το πρόσχημα βλάβης του αυτοκινήτου τους, εισέβαλαν στην οικία 44χρονης όπου με την απειλή πολεμικού τυφεκίου ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και την κόρη της και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 44χρονης, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.
  • Τον Ιούλιο του 2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν σε υποκατάστημα γαλακτοβιομηχανίας στη Χαλκιδική και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου δύο υπαλλήλους, κατευθύνθηκαν στο ταμείο, πλην όμως δεν αφαίρεσαν οτιδήποτε καθότι ήταν άδειο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος ως χώρο απόκρυψης, στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο πολεμικά τυφέκια, τύπου Kalashnikov , με εννέα φυσίγγια το καθένα
  • ένα πιστόλι κρότου με οκτώ φυσίγγια
  • τέσσερις κουκούλες τύπου full face
  • πέντε ζεύγη γαντιών
  • Σε έρευνα στην οικία του 24χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία κάνναβης βάρους 47,3 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μία επιπλέον συσκευασία κάνναβης, βάρους 6,3 γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη 22χρονη για υπόθαλψη εγκληματία, αφού κατά το χρονικό διάστημα μετά την απόδραση του προαναφερόμενου άντρα, του παρείχε κατάλυμα στην οικία της, ενώ του παραχώρησε όχημα προκειμένου να διευκολύνει τις κινήσεις του. Επίσης, σε έρευνα στην οικία της βρέθηκε ένα μικροδέμα κάνναβης βάρους 16,99 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...